10 bekentenissen van een moeder

door Gastblogger

Natuurlijk probeer ik iedere dag weer de allerbeste moeder voor mijn jongens te zijn. Maar soms, héél soms, lukt me dat gewoon even niet en doe ik die dingen die alleen ‘slechte moeders’ zouden doen. But hey, nobody’s perfect! Daarom, van mij voor jou, 10 bekentenissen. Van een moeder, een gewone moeder. Hopelijk herken jij (stiekem) ook wat dingen hierin. Ik zal ze niet doorvertellen!

  1. Soms zijn de batterijen leeg van hun lawaai makende plastic troep (mijn kinderen noemen het speelgoed). Ik laat de lege batterijen er gewoon inzitten en zeg stellig dat het niet meer werkt. En ik heb geen idee waarom niet. Mijn kinderen zijn inmiddels zo bijdehand, dat ze zelf een schroevendraaier pakken en op zoek gaan naar volle batterijen. Meestal vinden ze die niet.
  2. Het meeste eten wordt hier ontvangen met een ‘lust ik niet’  Dus eten we iets vaker pizza of patat, bij opa/oma (of een combinatie van die twee) of gewoon niet. Als mijn kinderen niet willen eten, dan eten ze maar niet.
  3. Die iPad is natuurlijk een hot item. Ik zet die iPad (te pas en te onpas) in als beloning of als hun relaxmoment. Kinderen blij, ik scoor ‘mamapunten’ en tegelijkertijd heb ik even RUST. Dus eigenlijk is hun iPad ook mijn grote vriend.
  4. Mijn telefoon zit volgens mijn man vastgekleefd aan mijn hand. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hem wel erg vaak vast heb. Soms ben ik zo druk bezig met mijn telefoon (lees: Facebook, mail, Whatsapp, Wordfeud) dat ik mijn kinderen niet de aandacht geef die ze vragen. Ik luister met een half oor en kijk met een half oog. En ja, dat is erg. I know.
  5. Soms schreeuw ik tegen mijn kinderen. Weet je hoe irritant het is als ik 100 keer moet vragen (oké, 100 is overdreven, maar minstens 7 keer!) of ze hun schoenen aan (of uit) willen doen?
  6. Mijn kinderen slapen nog heel geregeld bij ons in bed. En soms is het nog erger, dan slaapt de één bij papa en de ander bij mama. Want met z’n viertjes in ons bed is toch ietwat krapjes. Mijn man vindt het apart slapen over het algemeen een wat minder geslaagd idee dan ik. Maar heel stiekem komt mij dat zo af en toe heel goed uit.
  7. In dit huis bouwen we goed aan onze weerstand. Ik maak de badkamer echt niet elke week schoon en ook ga ik niet elke week met een nat doekje al mijn kasten afnemen, of het hele huis stofzuigen. Ik ben al blij als mijn woonkamer enigszins op een woonkamer lijkt in plaats van een kinderspeelparadijs.
  8. Die kinderen wilde ik toch echt heel graag zelf krijgen. Maar oh wat vind ik het heerlijk als ze zo af en toe even weg zijn. Of nog beter: als ik even weg ben zonder hen!
  9. Ik gooi sommige tekeningen, knutselwerkjes of werkbladen gewoon bij het oud papier.
  10. Sex? Ja inderdaad, sex met een vraagteken. Heel leuk hoor om een spannende, wilde relatie te hebben met woeste sex en spannende momenten. Toch heb ik net wat vaker behoefte aan lekker slapen in plaats van een complete body work out tussen de lakens.

 

Suzanne-profielSuzanne Cee is moeder van twee zoons (3 en 6 jaar)  en een ‘eigen leven’ hebben is voor haar nog een grote zoektocht. Vragen als: ‘Wie ben ik? Een hippe mama? Een oermoeder? Een carrièrevrouw? Of gewoon allemaal tegelijk?’ passeren daarbij de revue. Ze neemt ons mee op haar zoektocht, maar zegt in ieder geval een gewone moeder te zijn, die (net als alle anderen) het beste wil voor haar kinderen.

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.