10 dingen die je nooit zou doen als je moeder werd

door Eva

Herinner je je nog de tijd vóórdat je kinderen kreeg? Je had een duidelijk beeld van hoe jij het zou gaan aanpakken als moeder, maar vóóral van hoe je het ab-so-luut NIET zou aanpakken. Totdat… jouw kleine eenmaal geboren was en dat allemaal veranderde. De 10 dingen waarvan je gezworen hebt dat je ze nóóit zou doen als je moeder werd… (die je nu toch doet), wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

#1 Borstvoeding geven in het openbaar

Toen je nog geen kids had keek je er raar van op: mensen die in het openbaar, bijvoorbeeld in een restaurant, borstvoeding gaven aan hun baby. Daar zat jij, als ‘kinderloos’ persoon, dus echt niet op te wachten als je lekker aan het eten was. Maar nu is alles anders! Schaamte? Dat ken jij niet meer sinds de kleine er is. En als jouw baby honger heeft terwijl je net even lekker in een restaurant zit? Dan is het niet anders. Alles beter dan dat je met een krijsende baby aan tafel zit, toch?

#2 Luiers verschonen in het openbaar

Ook voor luiers verschonen in het openbaar draai jij je hand niet meer om! Daar heb je letterlijk schijt aan…

#3 Een verre reis maken… met het vliegtuig

Je hebt je er vaak genoeg aan geïrriteerd, die koters die naast je in het vliegtuig zaten en alleen maar aan het krijsen waren. ‘Je gaat toch niet in het vliegtuig zitten met zo’n kleintje?’ dacht je bij jezelf. Maar nu je zelf een kleine hebt denk je daar anders over. Want waarom zou je geen (verre) reizen meer maken terwijl je daar juist zo dol op bent? Dat kan toch ook gewoon met jouw kleine erbij?! No problemo

#4 Snottebellen wegvegen

Ihllll! Vroeger gruwelde je ervan:  die groene snottebellen die je bij sommige kinderen aan hun neus zag hangen. Ook dat is anders nu. Natuurlijk wil je niet dat jouw kind met zo’n snotneus rondloopt, dus veeg je ze gewoon weg (het liefst wel met een zakdoek natuurlijk). Wie had dat ooit verwacht?!

#5 Kiezen voor comfort

Kiezen voor comfort? Neeejoh, jij zou er voor zorgen dat je nog iedere dag volledig gestyled en opgemaakt de deur uitstapt. Maar helaas, niets is minder waar. Een knot op je hoofd, als je geluk hebt een likje mascara, een comfortabele trui gecombineerd met een spijkerbroek en je bent good to go! En hakken? Die zijn alleen voor als je een avondje uit gaat.

#6 Een smartphone of tablet gebruiken als zoethoudertje

Je kind een telefoon of een tablet geven om hem stil te krijgen? No way! Die van jou gaat lekker kleuren als jullie in een restaurant zitten. En als ze vakantie hebben? Dan bouwen ze hutten en spelen ze buiten, net zoals jij dat vroeger deed. Dit is wat je dacht toen je nog geen kinderen had, maar nu vind je zo’n tablet een verademing. Zo kun jij even rustig bijpraten met je partner. Die afkeurende blikken die je toegeworpen krijgt wanneer je jouw kleintje een Ipad in zijn handen druk, daar trek jij je lekker niets van aan!

#7 Constant over je kleine praten

Moe werd je ervan: die vriendinnen die alleen nog maar over hun kids konden praten. En als je geluk had kreeg je ook nog 30 foto’s te zien van álle ontwikkelingen van die kleine. Nu doe je zelf niet anders, want jouw kind is jouw alles.

#8 Lelijk speelgoed

Dat lelijke speelgoed? Dat zou er bij jou niet inkomen. Jij zou alleen maar speelgoed in mooie pasteltinten voor jouw mini-me kopen, want dat staat zo leuk in het interieur en het oog wil ten slotte ook wat. Totdat je ontdekte dat het meest lelijke speelgoed het beste in de smaak viel bij jouw kid. Op dat moment verdwenen al jouw voornemens als sneeuw voor de zon, want als je kind blij is ben jij dat ook, toch?

#9 Een momcar kopen

Een momcar (oftewel: gezinswagen)? ‘Wat een onzin!’ riep je altijd. Jouw trendy auto voldeed perfect en die kinderwagen zou je gewoon opklappen. Daar ben je wel op teruggekomen. Een grote kofferbak is nu wel essentieel en je zou niets anders meer willen dan jouw momcar. Praktisch toch, al die ruimte?

#10 Overbezorgd zijn

Je had van tevoren nooit verwacht dat je om ieder geluidje, kuchje of wondje ongerust zou kunnen worden. Nu neem je liever het zekere voor het onzekere en ga je het liefst toch even langs de dokter.

Herkenbaar? Wij zijn benieuwd: aan hoe veel van deze punten maak jij je ‘schuldig’? Laat het ons weten in de comments.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Vertel 't ons 1 reactie

  1. Haha, moet er om lachen. Ben inmiddels 4 kinderen en 9 kleinkinderen verder. Gewoon je gevoel volgen en doen wat (soms) even niet anders kan. En borstvoeding geven…. ik heb het met trots midden in het park gedaan! Ga er vanuit dat iedere moeder met normaal denkvermogen het beste wil voor zijn kind…. dus lekker doen

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.