10 to do tips voor tijdens je zwangerschapsverlof

door Gastblogger

Weet je nog hoe je vroeger reikhalzend uitkeek naar je verjaardag, Sinterklaas of kerst? Kruisjes zetten op de kalender of iedere dag een nieuw luikje openen tot dé grote dag daar was. Dat verandert toch een beetje met de jaren, hoe jammer ook. Tot je zwanger raakt. In de eerste plaats tel je natuurlijk af tot de dag dat je je baby in real life mag ontmoeten. Maar in de tweede – maar zeker niet ondergeschikte – plaats tel je af tot, jawel: je zwangerschapsverlof.

Het komt nou eenmaal doorgaans niet heel vaak voor dat je vier (!) maanden niet hoeft te werken, gewoon doorbetaald krijgt en het allermooiste in de wereld gaat krijgen. Dit klinkt heel romantisch en luxe, maar als het zover is, kom je er achter dat het véél te kort is! Je hebt het drukker dan ooit en het krijgen van een kind is inderdaad het allermooiste op aarde, maar ook loeizwaar en megavermoeiend. Zwangerschapsverlof is dus zeker geen overbodige luxe. Voor alle aanstaande mama’s zette ik daarom op een rijtje wat de beste tips zijn om je zwangerschapsverlof zo optimaal mogelijk te benutten.

10 to do tips voor zwangerschapsverlof

  1. Heel veel dutjes! Lijkt een schot voor open goal, maar staat toch echt met stip op één. Het liefst iedere dag. Écht, je slaat jezelf voor je kop als je het niet doet.
  2. Leer de buurt goed kennen; of het nou je giga buik en dikke enkels zijn waardoor je mobiliteit drastisch afneemt of straks het gezeul met baby en wagen, je wereld zal tijdens je verlof steeds kleiner worden. Het is daarom aan te raden je eigen buurt goed te kennen, de leukste winkels, cafeetjes en speeltuinen. Werk aan je relatie met de plaatselijke slager, bakker en caissière van de supermarkt. Je zult ze de komende weken veel zien. Dit leverde mij na mijn bevalling twee stevige en malse biefstukken van de slager op! Kijk.
  3. ‘Bingewatchen’, lees: een marathon lang series kijken. Dit is hét moment om met de voeten omhoog ongegeneerd te Netflixen… Uren. Voel je niet bezwaard, het mag. Het is zelfs een dringend advies.
  4. ’s Ochtends nog even blijven liggen als de ‘papa-to-be‘ naar werk gaat. Gewoon omdat het kan.
  5. Naar de kapper gaan op een tijdstip waarop je anders nóóit zou gaan (en anderen dus ook niet). Dinsdagochtend half elf, ik noem maar wat.
  6. Neem een massage! Een klassieker, die hoort gewoon in het rijtje. Een heerlijke zwangerschapsmassage. Ook een leuk uitje met je moeder of goede vriendin.
  7. Guilty Pleasures… Zwangerschapsverlof is bij uitstek het moment om alles van de afdeling patisserie een keer te proeven, want tja dik ben je toch al. Eclair check, donut check, roombroodje check, brownie check, cheesecake check, tompouce check.
  8. Combineer ‘nice & need’. Meestal is er nog best een hoop te doen zo vlak voor D-day. Maak een to do-lijstje en combineer iedere dag iets wat nog moet met wat leuks. Koffiedrinken met een vriendin en op de terugweg langs de Hema voor spuugdoekjes is namelijk heel goed te combineren.
  9. Verkeringstijd. This is the moment. Nog een paar weken en jullie zullen permanent vadertje en moedertje spelen. Ook leuk, maar anders.
  10. Op de foto gaan. Je voelt je misschien dik en log. Of misschien juist heerlijk vrouwelijk en rond. Maar feit is dat dat lijf (log of niet) een heuse fabriek blijkt te zijn waar baby’s gemaakt kunnen worden. Dat alleen al is fotowaardig! En je doet dit echt voor later. Vraag overigens niet je man hiervoor. Deze fout maakte ik, met ruzie en flutfoto’s tot gevolg. Vraag een vriendin, je moeder of gooi er wat geld tegen aan voor écht mooie foto’s.
ElineEline (30) is gelukkig met Ronen en moeder van twee heerlijke dochters Sarah (3) en Eden (0). Eline droomde altijd van het moederschap  en geniet er ook ontzettend van. Tussen het genieten door heeft ze ook wel eens last van ‘off days‘ en dan houdt humor, relativeringsvermogen en liefde haar op de been. Eline vindt het leuk om te schrijven over wat haar als moeder en mens bezighoudt, beweegt en opvalt.

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.