10x lifehacks die ouders gelukkig maken én het leven gemakkelijker

door Tessa

Lekkende ijsjes, kleren onder de verf of eten dat je tijdens de maaltijd o-ve-ral kan terugvinden behalve op het bord? Als ouder ben je echt niet de enige met dit soort situaties. Het leven met kids kan soms al lastig zat zijn. En om deze reden maken we het graag soms wat gemakkelijker. Wij zijn dol op lifehacks. Dit soort slimmigheidjes en tips komen altijd van pas en bezorgen jou sowieso meer tijd. Lees en leer!

Een kleiner bad

Een momentje met jouw mini in bad kan ontzettend leuk zijn. Lekker spetteren en spatten. Maar is jouw baby nog te klein voor het ‘volwassen’ bad? Met een wasmand in het bad los je dit probleem binnen no time op. Plezier gegarandeerd!

Genoeg spenen

Het is donker in huis, jouw kindje is zijn of haar speen kwijt en de tranen blijven vloeien. Eerlijk gezegd niet de perfecte combinatie als je het ons vraagt. Wat dacht je van deze lifehack? Leg in elke hoek van het kinderbedje een speen neer. Waarom dan? Zo grijp je nooit mis om 03:00 uur ’s nachts…

IJsjes

Hebben jullie al een ijsje op nu we langzamerhand richting de lente gaan? Zeker als het straks hoogzomer is nemen het aantal ijsjes per week toe. En we horen je nu denken, niet weer allerlei vlekken in die leuke kleren. Maar met dit idee is dat echt verleden tijd! Cupcakevormpje in huis? Check! Duw het cupcakevormpje om het stokje en de lekkende druppels vallen nu nooit meer op dat ene toffe T-shirt.

Creaties op de muur

Waarschijnlijk hebben we het allemaal wel eens meegemaakt… Je bent druk bezig in het huis. Stofzuigen, tussendoor wat werk afmaken en dan zie je ook nog die overvolle wasmand staan. En die kids? Die zijn rustig aan het spelen, toch? Of toch niet… Letterlijk elk stukje muur en de vloer zitten onder de tekeningen. Dit was waarschijnlijk niet helemaal wat je in gedachte had voor die nét geverfde muren. Tip: haal een gratis kartonnen doos bij de supermarkt en zet je kindje in het midden. Nu kunnen ze hun vrije gang gaan, toch?

Multifunctioneel armbandje

In deze tijd, waarin we veel tijd thuis doorbrengen, is het niet altijd gemakkelijk om de kids te blijven vermaken. Wij hebben een leuk idee! Met armbandjes maken heb je ze zo weer een middagje zoet. Rijg het armbandje vol met de mooiste kralen en wissel af met cijfers. Deze cijfers vormen uiteindelijk jouw 06-nummer. Ideaal als de kids hun papa en mama kwijt zijn én het staat ook nog eens super trendy!

Medicijnen

Het is zo sneu als de kleine pijn heeft. In dat geval kan het voorkomen dat de huisarts een medicijn voorschrijft, of dat je een hoestdrankje bij de drogist koopt in de hoop dat het wegtrekt. Maar om dit dan vervolgens in te laten nemen door jouw kind kan een echte uitdaging zijn. Wat dacht je van dit idee? Vul een doseerspuit met een vloeibaar medicijn en plaats het vervolgens in het tutje van een drinkfles. Of dip het om een lolly heen. Voor kids wordt het nu een stuk aantrekkelijker om het in te nemen. Wedden dat het lukt?

Vieze wielen

Wielen van de kinderwagen of buggy onder de modder of zijn ze gewoon niet zo schoon? Met badmutsen los je dit gemakkelijk op. Plaats een badmuts om de buitenkant van het wiel en het probleem is opgelost. Rijden maar…

Schoenen aantrekken

Links? Rechts? Welke is het nou? Het blijft lastig om de helften van elkaar te onderscheiden. Knip een leuke sticker door de midden en plaats de ene helft in de rechterschoen en de andere helft in de linkerschoen. Vormt het samen een kloppend plaatje? Dan zit de schoen aan de juiste kant.

Plastic schort

We hadden het net al even over kleding dat snel vies wordt tijdens het spelen. Dus ook met verven is het altijd hopen op een kustwerk op het papier en niet op die ene favoriete trui. Ongetwijfeld dat jullie een plastic tas of vuilniszak in huis hebben. Knip er aan de onderkant en de beide zijkanten een halve cirkel in en ta-da een schort is gemakkelijk gemaakt.

Handen wassen

Is de kraan boven de wasbak nog iets te ver voor jouw kids? Gebruik bijvoorbeeld een oude shampoofles voor deze lifehack. Knip de onderkant er af en verwijder de dop. Wanneer je nu de shampoofles om de kraan schuift stroomt het water een stuk verder richting jou. Zo kunnen ook de allerkleinsten hun handen wassen. Ideaal!

Welke lifehack heb jij al eens uitgeprobeerd? Of heb jij een goede lifehack om met ons te delen? Laat het ons weten in de comments!

 Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Beeld: Beebielove

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.