12 gekke dingen die je als ouder doet

door Wendy

We kunnen er niet omheen: we doen zo nu en dan de meest gekke dingen voor onze kids. Want ja, jouw kleintje is je alles, jouw wereld en NIEMAND die meer voor jouw kleine doet dan jijzelf. Dit betekent dat niks maar dan ook NIKS té gek is. En je riep nog zo hard voordat je kinderen kreeg: “No way! Dat ga ik nooit doen als ik kinderen heb”. En jahoor, daar ga je dan. Je doet alles wat je afgezworen had, maar ach wat maakt het uit… je doet het voor jouw mini en dat is het allerbelangrijkste! Zolang jouw kind gelukkig is, ben jij dat ook.

Nieuwsgierig naar wat andere ouders voor een gekke dingen doen voor hun kind? Wij hebben voor jou de 12 gekste dingen die je als ouder doet op een rijtje gezet, lees snel verder!

Dit doet (bijna) iedere ouder!

 1.  Je kind aan anderen opdringen
  Trotse mama! Je kleine is jouw parel. Het is dan ook helemaal niet ‘gek’ wanneer je jouw mini vol trots aan iedereen wilt laten zien. Maar vaak blijft het niet bij alleen laten zien, toch mama’s?! Je drukt dan ook met gemak je kleintje in de armen van een ander en zegt:  “Kijk eens wat ik heb gemaakt, mooi hè?!!!!!”
 2. Ruiken aan de billetjes van je baby
  Hoppa kind omhoog en snuffelen maar! Het wordt een routine en je maakt er vaker grapjes over dan dat je ervan opkijkt wat er in de luier van je kind zit. Ach, het is je kind dus niks is vies! 😉
 3. Uren staren naar jouw kleine
  Laten we eerlijk zijn mama’s, hoeveel uur heb jij al besteed aan het staren naar jouw kleintje? 😉 Daar lig je dan op de bank… de kleine in je armen en de tv staat aan, maar het enige waar je naar kijkt is jouw kleine prinsje of prinsesje.
 4. Stad en land afzoeken voor PRECIES dezelfde knuffel
  Pfff… knuffel weg. Daar was je niet op voorbereid.. Stad en land af voor precies dezelfde knuffel, want zonder meneer konijn kan jouw lieve schat écht niet slapen.
 5. ’s Nachts uren rondjes rijden in de auto om je kind EIN-DE-LIJK in slaap te krijgen
  En ja, dit doe je in je geweldig mooie pyjama met hartjes. Own it! 😉
 6. De HELE nacht lang traktaties in elkaar zetten
  30 kindjes in de klas en je kan natuurlijk niet aankomen met iets wat jouw kleine niet leuk vindt. Dan maar tot 1 uur ’s nachts alle Disney figuurtjes in elkaar knutselen…
 7. Alles eten waar je een hekel aan hebt
  Ook al moet je die oh zo vieze spruitjes naar binnen werken. Je moet en zal het goede voorbeeld geven aan je kleine.
 8. De toiletbril voorverwarmen
  Zit je dan. 5, 10 of soms zelfs 15 minuten op de wc. En nee… niet omdat je even rustig wilt zitten en je af wilt sluiten van wat er allemaal in de woonkamer gebeurt, maar omdat jouw kind niet op een koude wc-bril wil zitten. Je wilt niet dat hij het in z’n broek doet, dus… voorverwarmen maar!
 9. De restjes van je kind z’n bord eten
  Met moeite heb je het eten bij je kleine naar binnen weten te schuiven. Er liggen nog een paar restjes op z’n bord en laat jij nou net nog honger hebben. Komt goed uit! Kom maar door met dat afgekloven stukje kip.
 10. Eten sorteren op kleur
  Niet omdat je zelf zo geordend bent… maar omdat jouw kind ineens maar 1 kleur eten lust.
 11. Meezingen uit volle borst
  Wanneer het favo liedje van jouw kleintje op komt in de auto, zing je stiekem harder mee dan je kleine knapperd. 😉
 12. Elke avond de draken onder het bed van je kind vandaan halen
  Je moet en zal de draken onder het bed wegjagen, anders kan de kleine écht NIET slapen. En je zit er niet op te wachten om uren lang aan z’n bed te zitten totdat hij in slaap valt.

Niets is té ‘gek’ wanneer je iets voor je kind doet. Doe wat voor jullie prettig voelt en goed werkt! Wat voor gekke dingen doe jij of heb je gedaan voor jouw kids? Laat het ons weten in de comments.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Beeld: Noppies

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.