2023 goed beginnen, doe je zo!

door Lidian

De kerstdagen zijn voorbij en het nieuwe jaar is in zicht. Hopelijk wordt 2023 een jaar vol stralende momenten, nieuwe dromen én natuurlijk heel veel toffe looks. Om het jaar goed en hoopvol te beginnen hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet. 2023 goed beginnen, doe je namelijk zo!

Begin het jaar met een frisse start!

 1. De garderobe
  De kledingkast. Een klusje waar je soms erg tegen opkijkt. Want lieve mama’s en papa’s laten we heel eerlijk zijn, de kast ligt vaak bomvol maar met wat eigenlijk? Kleding waar je al jaren geen afstand van kan doen, tassen die je nooit gebruikt of zelfs schoenen die in een hoekje liggen te verstoffen. Het is tijd! Tijd om de kast eens goed aan te pakken en uit te zoeken. Pak een paar vuilniszakken, ga grondig te werk en bewaar alleen hetgeen wat je écht aantrekt of wat van sentimentele waarde is. Vind je dit lastig? Kijk dan eens naar de Netlfix serie Tidying up with Marie Kondo. En ben je klaar met je eigen kast? Dan zijn die van jouw kids aan de beurt!
 2. Mapjes & tabjes
  Is jouw bureaublad van je laptop ook een zooitje? Staan overal verschillende items en kan je het overzicht niet meer goed bewaren? Zorg dan dat je een middagje alles gaat uitzoeken en mapjes stopt met de juiste bijbehorende tabjes. Geef ieder mapje een speciale naam met jaartal en eventueel een kleurtje. Zo zorg je voor een goed overzicht op je laptop en kan je het nieuwe jaar met een ‘schone lei’ beginnen.
 3. Goede voornemens
  Ieder jaar proberen we het weer: goede voornemens. Of ze waargemaakt zullen worden is een ander verhaal… maar laten we het in het jaar 2023 hoe dan ook proberen! Schrijf jouw zelfgemaakte goede voornemens op en hang ze ergens waar je ze ziet, zodat je eraan herinnert wordt. Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar? Van meer plezier maken en genieten van de kleine dingen tot aan een eigen business opzetten, het kan allemaal!
 4. Kleine rituelen
  Zorg dat je leert genieten van de kleine dingen om je heen of de dingen die je doet. Zoals een koffietje drinken, muziek luisteren of een wandeling maken door de natuur.  Maak van de kleinste dingen een soort dagritueel, wat je iedere dag kan herhalen zodat je de rust in jezelf kan vinden. Zoek de stilte op en trek je even terug, waardeer de kleine dingen in het leven en vergeet vooral niet te genieten! 😉
 5. Selfcare
  Dit is iets wat enorm belangrijk is en wat je als ouder nog wel eens vergeet te doen. Me-time is namelijk het moment waarin je even helemaal tot rust kan komen en jezelf even mag pamperen. Doe een maskertje op, lak je nagels, maak een voetenbadje of creëer je eigen spa at home. Hoe je dit doet? Lees je hier!
 6. Overzichtelijke agenda
  Het nieuwe jaar begin je met een overzichtelijke agenda! Koop er eentje naar jouw smaak en schrijf hierin netjes (nee… niet vluchtig, want dan is het niet meer leesbaar) op welke afspraken je hebt staan in het nieuwe jaar.
 7. Spaarpotje
  Een nieuw jaar betekent nieuwe wensen. Iedere ouder heeft andere wensen van een nieuwe auto, verbouwing, nieuwe meubels, wasmachine tot aan vakantie of iets kleins als accessoires voor in huis. Maar daar waar nieuwe wensen zijn, is een spaarpotje erg belangrijk. Zorg dat je een spaarpot hebt waar je iedere maand een bepaald bedrag in stopt, zodat je écht spaart voor hetgeen wat je graag wil hebben/kopen. Succes!
 8. Familieplanner
  Zodra je jouw eigen agenda overzichtelijk hebt gemaakt, is het tijd voor de familieplanner. Deze zet je ergens op een plekje in huis waar iedereen van het gezin er gemakkelijk in kan kijken. Kies gezamenlijk de planner uit of maak een gepersonaliseerde met foto’s van het gezin. Je kan er ook voor kiezen om er een ochtendritueel van te maken. Geef het goede voorbeeld aan jouw kinderen door er iedere morgen in te kijken en zorg dat iedereen er in de ochtend een kijkje in neemt. Zo weet iedereen wat de plannen voor de dag zijn. Dit zorgt niet alleen voor structuur bij jou, maar ook bij je kids!
 9. Meer leven in het hier en nu
  Probeer eens die automatische piloot uit te zetten en meer te leven in het hier en nu. Maar wat betekent het eigenlijk om volledig in het hier en nu te leven? Het gaat erom dat je volledige aandacht in het moment is gevestigd. Je probeert je geen zorgen te maken over de toekomst of het verleden. Wanneer je dit probeert, leer je meer te genieten van het leven. Door de snelle wereld waarin wij leven, vergeten we soms stil te staan en te waarderen wat je om je heen hebt. Probeer eens om niet alles langs je heen te laten gaan. Je zal je op den duur mentaal en fysiek beter voelen. Het is makkelijker dan je denkt! 😉
 10. Gezonde balans tussen werk en gezin
  Nu iedereen nog steeds veel thuiswerkt is het enorm belangrijk om een goede balans tussen werk en gezin te creëren. Voorheen kon je vaak je werk achter je laten en zorgde je ervoor dat je het niet mee naar huis nam. Helaas door de maatregelen en het vele thuiswerken is dit een stuk lastiger. Om die reden is het belangrijk om een gezonde balans tussen werk en gezin te maken. Probeer echt tijd vrij te maken voor je kids en manlief en laat je werk dan ook even voor wat het is.

Op naar een gezond 2023, waarin iedereen weer veel mooie momenten met elkaar kan creëren.

Wat doe jij om het nieuwe jaar goed te beginnen? Wij zijn benieuwd, laat het ons weten in de comments!

Beeld: Le Chic

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.