3 lifehacks om het momlife makkelijker te maken

door Gastblogger

Momlife: we love it, maar makkelijk is het zeker niet (altijd). Alles is een fase, de fase met driftbuien – maar ook de fase dat broer en zus w e l lief met elkaar spelen. En als jij de ene fase hebt uitgedokterd, komt de volgende alweer om de hoek kijken. Lifehacks voor het momlife zijn dan ook altijd welkom. Wij vonden deze drie handige tips van andere ouders, inclusief handige video.

Lifehack 1: Badderen met badeend

Te groot voor het babybadje, maar eigenlijk te klein voor het grote bad. In dat geval kan een wasmand uitkomst bieden. Het water kan er doorheen en de badspeeltjes drijven niet te ver weg. Let wel op! Het is belangrijk dat de wasmand stevig in het bad staat; de ene of de andere wasmand kan nog wel eens verschil maken. Als je badje-in-bad namelijk niet stevig staat, dan kan het omvallen als je kindje lekker aan het spelen is.

 

Bron en beeld: YouTube – Sara Faris

Lifehack 2: ZO krijg je iets uit de neus van je kind

Ook zo’n fase: alles wat ze zien moet in de neus. En 99x ben je er op tijd bij om het te voorkomen. Maar die 100ste keer… Dan zit er toch ineens een erwt vast in de neus van je kind. Nu kun je natuurlijk naar de huisarts of naar de huisartsenpost. Deze vader pakte het anders aan en deel zijn truc met ons en anderen op YouTube.

Bron en beeld: YouTube – duffsteez

Lifehack 3: Je iPhone of iPad kidsproof maken

Kinderen doen eigenlijk nooit iets snel op het moment dat jij dat wilt. Maar als ze jouw iPhone of de iPad in handen hebben krijgen ze het binnen 2 minuten voor elkaar om 4 belangrijke apps te wissen, je baas te bellen en iets in de app te kopen. Niet handig. In deze Engelse video vertelt een moeder hoe jij je Apple-apparaat easy-breazy kidsproof maakt.

Erandi Godinez – Bron en beeld: Today’s Parent

 

Heb jij nog een geniale momlifehack die jouw leven echt een stuk makkelijker heeft gemaakt? Laat het ons weten in de comments! Wie weet zie je jouw hack dan terug in een nieuw artikel.

Misschien vind je dit ook leuk:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.