3 x de leukste buitenuitjes (part 3)

door Gastblogger

Het lijkt echt zover te zijn: mooi weer in Nederland! En dan willen we natuurlijk naar buiten. De een wil naar het bos, de ander naar een kasteel en wat dacht je van een openluchtmuseum? De mogelijkheden zijn eindeloos, wij zetten hier 3 buitenuitjes voor je op een rij.

Cultuur snuiven

3 x de leukste buitenuitjes (part 3)

Waterliniemuseum. Je vindt het waterliniemuseum bij Fort bij Vechten, één van de grootste en best bewaarde forten van Nederland. Na een bezoek aan het Waterliniemuseum en een ontdekkingstocht over het fort ken je het unieke verhaal van de verdediging van Nederland met de hulp van water. Cool fact: met een virtual reality bril kun je over de forten ‘vliegen’! Je leest hier meer over het Waterliniemuseum.

De natuur in

3 x de leukste buitenuitjes (part 3)

Natuurmonumenten wil mensen activeren om buiten in de natuur iets geweldigs te beleven. Ze hebben hiervoor onder andere een speciaal kinderprogramma ‘ OERRR’, waarmee kinderen op expeditie kunnen in de natuur. Handig is dat je met OERRR niet hoeft te wachten op een bepaalde activiteiten, ze kunnen met de kaarten elk moment op avontuur. Benieuwd waar jullie op buitenuitje kunnen? Kijk dan even welk natuurgebied bij jou in de buurt is.

Struinen door tuinen

3 x de leukste buitenuitjes (part 3)

Bloemen plukken. Superleuk en iets wat elk kind wel een keer doet terwijl het eigenlijk niet mag. Je hebt echter ook tuinen waar het wèl mag! In speciale Pluktuinen kun zelf je boeket plukken. Onder andere op Pluktuin.nl kun je op zoek naar een pluktuin bij jou in de buurt.

Dit is deel 3 in onze Buitenuitjesreeks, Buitenuitjes (part 1) en Buitenuitjes (part 2) kun je nog teruglezen. Wat gaan jullie doen met het mooie weer? Leuke buitenuitjes of handige tips? Wij houden ons van harte aanbevolen!

 

 

 

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.