3 x de leukste buitenuitjes

door Gastblogger

Het lijkt echt zover te zijn: mooi weer in Nederland! En dan willen we natuurlijk naar buiten. De één wil naar het bos, de ander naar een kasteel en wat dacht je van een openluchtmuseum? De mogelijkheden zijn eindeloos, wij zetten de komende tijd steeds drie uitjes in de spotlights. Deel 1 vind je hier, maar ook deel 2 en deel 3 kun je al bekijken.

Cultuur snuiven

De zon schijnt! 3 x de leukste buitenuitjesPark Vliegbasis Soesterberg. Deze voormalige vliegbasis is tegenwoordig een natuurgebied, waar je nog steeds een landingsbaan en militaire gebouwen vindt. Je vindt dit natuurpark bij het Nationaal Militair Museum. Bij het museum zit het informatiecentrum, waar je spelenderwijs alle geheimen van deze voormalige vliegbasis leert kennen. Het informatiecentrum is, in tegenstelling tot het museum, gratis toegankelijk. Perfect voor jongens (en meisjes!) die ervan dromen om later piloot te worden! Je leest hier meer over Park Vliegbasis Soesterberg en het Nationaal Militair Museum.

De natuur in

3 x de leukste buitenuitjes

Staatsbosbeheer is Nederland verantwoordelijk voor 256.000 hectare (ongeveer 500.000 voetbalvelden) aan natuur. Hierdoor is  altijd wel een natuurgebied bij jou in de buurt waar je op expeditie kunt. Nu hebben kinderen in een bos niet veel nodig, maar wist je dat Staatsbosbeheer ook allerlei activiteiten organiseert in en om de bossen? Op de website van Staatsbosbeheer kun je door middel van een zoekmachine zien welke gebieden en activiteiten – speciaal voor kinderen – er bij jou in de buurt zijn. Handig!

Struinen door tuinen

3 x de leukste buitenuitjes

Struinen door andermans tuinen. Een tuin is voor kinderen en volwassenen een fijne plek om te zijn. Heb je zelf geen tuin of wil je wel eens wat anders? Er zijn in Nederland heel veel tuinen waar je van het mooie weer kunt genieten. Bijzondere planten en bloemen om te zien en ruimte voor de kinderen om lekker buiten te spelen. Sommige tuinen vragen een vergoeding, andere zijn gratis toegankelijk. Op Dagjeweg kun je kijken welke tuinen er bij jou in de buurt zijn.

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.