3 x de leukste buitenuitjes (part 2)

door Gastblogger

Het buitenspeelseizoen is officieel geopend! Wil jij een keer wat anders dan de achtertuin of de speeltuin om de hoek? Wij zochten weer 3 leuke buitenuitjes voor je uit.

Cultuur snuiven

3 x de leukste buitenuitjes (part 2)

Nederlands Openluchtmuseum. Heb jij een kind wat maar niet genoeg kan krijgen mooie verhalen over vroeger? Bij het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem komt de geschiedenis tot leven! Authentieke gebouwen, voorwerpen en verhalen zorgen ervoor dat je je in het Nederland van vroeger waant. Kinderen kunnen ‘aan het werk’ op het kindererf en spelen op het Zaanse plein. Een leerzaam én speels uitje! Je leest hier meer over het Nederlandse Openluchtmuseum.

Lekker naar buiten

3 x de leukste buitenuitjes (part 2)

Naar de boerderij. Het thema boerderij leeft al vroeg bij kinderen, maar zijn jullie wel eens op een ‘echte’ boerderij gaan kijken? Dan kunnen kinderen zien dat melk niet uit de supermarkt komt, maar uit de koe. Grote namen organiseren (gratis!) mogelijkheden om er een kijkje te nemen, bijvoorbeeld de Campina Open Boerderijdagen en de AH Buitendag. Ook zijn er veel boerderijen waar je binnen mag kijken, voor een boerderij bij jou in de buurt kun je onder andere kijken bij ‘Lekker naar de Boer’, het UITstapje, of ‘Bij Teun’.

Struinen door tuinen

3 x de leukste buitenuitjes (part 2)

Geheime Tuinen. Je moet het weten, anders kun je deze verborgen tuinen echt niet vinden. Stap je toch door de poort, dan kom je terecht geheime tuinen. Deze verborgen hofjes zijn typisch Nederlands en vaak een oase van rust in de stad. Onder andere het Pandhof van de Dom, Utrecht – Rusthof, Den Haag – Het Hofje van Oorschot, Haarlem en de Prinsentuin in Groningen. De ANWB heeft een overzicht van de mooiste hofjes en tuinen in Nederland gemaakt, wellicht zit er een leuk buitenuitje bij jou in de buurt tussen.

Wil je nog meer tips voor leuke buitenuitjes? Lees dan ook 3 x de leukste buitenuitjes (deel 1)!

Wat gaan jullie doen met het mooie weer? Leuke buitenuitjes of handige tips? Wij houden ons van harte aanbevolen!

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.