4 leuke Sinterklaasuitjes

door Gastblogger

Hoewel de pepernoten al vanaf eind augustus in de winkel liggen, blijft Sinterklaas zich gewoon aan zijn eigen schema houden. Hij komt niet eerder of later aan dan de eerste zaterdag na 11 november. Dit jaar tellen we af vanaf zaterdag 18 november. Vanaf dan vind je overal in ons land leuke Sinterklaasuitjes. Wij zetten 4 leuke uitjes voor je op een rij.

Het Pakhuis van Sinterklaas, Broek op Langedijk (NH)

Museum BroekerVeiling doet sinds 2017 dienst als het Pakhuis van Sinterklaas. De hallen van het museum worden omgetoverd tot een trainingscentrum voor Pieten, kids kunnen zelf bekijken hoe het eraan toe gaat in het Pakhuis, meetrainen met de Pieten en ze ondersteunen bij allerlei klussen. Op bepaalde data zijn er ook speciale Pakhuisveilingen, waar een spannend Sinterklaastoneelstuk aan voorafgaat. Tipperdetip: in het weekend is de Pietenband aanwezig voor een extra vrolijke noot en je kunt je tickets alvast online bestellen. Tickets kosten 7,75 euro (voor kids vanaf 3 jaar) en daar krijg je warme chocolademelk, limonade, koffie of thee met wat lekkers bij!

Het winterverblijf van de Sint, Muiden (NH)

Op zaterdag 24 en zondag 25 november kunnen kinderen vanuit zowel Amsterdam IJburg als Almere Muiderzand meevaren met de Pakjesboot naar het vaste winterverblijf van Sinterklaas. De deuren van kasteel het Muiderslot staan dan wagenwijd open! Cadeautjes inpakken, gedichten schrijven en liedjes oefenen: de Pieten zijn hartstikke druk en kunnen wel wat hulp gebruiken! Toch nemen de Sint en zijn Pieten uitgebreid de tijd om alle kids te begroeten. Tijden Extra leuk: er is een geheime route voor ouders waar alle tradities rondom Sinterklaas worden uitgelegd en je kunt met de Pakjesboot vanuit IJburg naar het winterverblijf van de Sint.

Op bezoek bij Sinterklaas thuis, Utrecht (UT)

Sinterklaas heeft het druk, want hij logeert ook in Museum Catharijneconvent. In het Huis van Sinterklaas is van alles te zien en, belangrijker, te doen. Maak kennis met de Sint en beleef avonturen bij hem thuis. De Goedheiligman ontvangt je persoonlijk in zijn werkkamer. Ga daarna op onderzoek in de slaapkamer, de geldkluis en de rest van het huis van de Sint. Het Huis van Sinterklaas is vanaf 19 november dagelijks geopend van 9.30 tot 17.00 uur. Reserveren is verplicht. Een bezoek aan het Huis van Sinterklaas duurt ongeveer een uur.

Het Nationale Pietendorp, Enkhuizen (NH)

Op zaterdag 24 november, zondag 25 november en zondag 2 december wordt het Zuiderzeemuseum omgetoverd tot het Pietendorp. Hier vindt je Muziekpieten, Schoolpieten, Postpieten, Hengelpieten en nog veel meer pieten. Ook kun je een kijkje nemen op de Pakjesboot en in de pepernotenbakkerij die overuren draait. Alle kids zijn van harte welkom om te helpen met de voorbereidingen voor Pakjesavond!

Heb jij deze uitjes vorig jaar wellicht gedaan? Dan zijn we benieuwd naar jouw recensie. Ook als je een niet te missen uitje rondom Sinterklaas weet, houden we ons van harte aanbevolen!

Vertel 't ons 3 reacties

  1. Pietendorp is een geweldig evenement. Maar misschien is het handig om nog na te gaan waar Enkhuizen ligt. Op deze manier staan er straks een hele boe mensen aan de verkeerde kant van het IJsselmeer.

    1. Oeps! Goed dat je het zegt! Wij wisten het niet direct uit ons hoofd, dus vroegen het aan Google. Daar krijg je bovenaan de resultaten West-Friesland te zien. Een leer voor de volgende keer… Thanks voor je oplettendheid en je recensie van het Pietendorp!

  2. Het landgoed van sinterklaas in Duinrell (Zuid-Holland, bij Den Haag), met pietendiscoshow door Van Hoorne, huis van sinterklaas, Amerigo, sint – parade, deel van de attracties en het tikibad geopend en door het hele park pieten!

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.