4 leuke Sinterklaasuitjes

door Gastblogger

Hoewel de pepernoten al vanaf eind augustus in de winkel liggen, blijft Sinterklaas zich gewoon aan zijn eigen schema houden. Dit jaar tellen we af vanaf zaterdag 16 november. Vanaf dan vind je overal in ons land leuke Sinterklaasuitjes. Houden jouw kids het ook niet meer van de spanning? Wij hebben 4 leuke uitjes voor je op een rijtje gezet. Laat het aftellen maar beginnen…

#1 Het Pakhuis van Sinterklaas, Broek op Langedijk (NH)

Museum BroekerVeiling doet van 16 november t/m 4 december, op woensdagen en in het weekend, dienst als het Pakhuis van Sinterklaas. De hallen van het museum worden omgetoverd tot een trainingscentrum voor Pieten, kids kunnen zelf bekijken hoe het eraan toe gaat in het Pakhuis, meetrainen met de Pieten en ze ondersteunen bij allerlei klussen. Op bepaalde data zijn er ook speciale Pakhuisveilingen, waar een spannend Sinterklaastoneelstuk aan voorafgaat. Tipperdetip: in het weekend kun je de pieten komen helpen met het bakken van pepernoten. Tickets kosten 7,75 euro (voor kids vanaf 3 jaar) en daar krijg je warme chocolademelk, limonade, koffie of thee met wat lekkers bij!

#2 Het winterverblijf van de Sint, Muiden (NH)

Als de Sint in het land is, logeert hij regelmatig op het Muiderslot. De deuren van kasteel staan dan wagenwijd open! In het weekend van 23 en 24 november en het weekend van 30 november en 1 december kunnen kinderen de goedheiligman zelfs persoonlijk begroeten. Hoe leuk is dat?!

Cadeautjes inpakken, gedichten schrijven en liedjes oefenen: de Pieten zijn hartstikke druk en kunnen wel wat hulp gebruiken! Toch nemen de Sint en zijn Pieten uitgebreid de tijd om alle kids te begroeten.

#3 Op bezoek bij Sinterklaas thuis, Utrecht (UT)

Sinterklaas heeft het druk, want hij logeert ook in Museum Catharijneconvent. In het Huis van Sinterklaas is van alles te zien en, nog belangrijker, te doen. Maak kennis met de Sint en beleef avonturen bij hem thuis. De Goedheiligman ontvangt je persoonlijk in zijn werkkamer. Ga daarna op onderzoek in de slaapkamer, de geldkluis en de rest van het huis van de Sint. Het Huis van Sinterklaas is vanaf 16 november – 5 december dagelijks geopend van 9.30 tot 17.00 uur. Een bezoek aan het Huis van Sinterklaas duurt ongeveer een uur. Vergeet niet om vooraf te reserveren!

#4 Het Nationale Pietendorp, Enkhuizen (NH)

Op zaterdag 23 november, zondag 24 november én zondag 1 december wordt het Zuiderzeemuseum omgetoverd tot het Pietendorp. Hier vind je Muziekpieten, Schoolpieten, Postpieten, Hengelpieten en nog veel meer pieten. Ook kun je een kijkje nemen op de Pakjesboot en in de pepernotenbakkerij die overuren draait. Alle kids zijn van harte welkom om te helpen met de voorbereidingen voor Pakjesavond!

Heb jij deze uitjes vorig jaar wellicht gedaan? Dan zijn we benieuwd naar jouw recensie. Ook als je een niet te missen uitje rondom Sinterklaas weet, houden we ons van harte aanbevolen!

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

Vertel 't ons 3 reacties

  1. Pietendorp is een geweldig evenement. Maar misschien is het handig om nog na te gaan waar Enkhuizen ligt. Op deze manier staan er straks een hele boe mensen aan de verkeerde kant van het IJsselmeer.

    1. Oeps! Goed dat je het zegt! Wij wisten het niet direct uit ons hoofd, dus vroegen het aan Google. Daar krijg je bovenaan de resultaten West-Friesland te zien. Een leer voor de volgende keer… Thanks voor je oplettendheid en je recensie van het Pietendorp!

  2. Het landgoed van sinterklaas in Duinrell (Zuid-Holland, bij Den Haag), met pietendiscoshow door Van Hoorne, huis van sinterklaas, Amerigo, sint – parade, deel van de attracties en het tikibad geopend en door het hele park pieten!

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.