5 dingen die je van papa’s kunt leren

door Gastblogger

Eigenlijk is het altijd al zo geweest dat mama’s de nummer 1 ouder zijn. (Uitzonderingen daargelaten!) Mama’s regelen alles, mama’s weten alles, mama’s kunnen troosten, mama’s stimuleren en mama’s zijn de liefste. Papa’s lijken er in de ogen van mama’s vaak nog een beetje een janboel van te maken. Daarbij zijn ‘Papadagen’ nog steeds niet voor alle papa’s vanzelfsprekend en als ze die wel hebben… dan weet je in ieder geval dat je niet in een opgeruimd huis terugkomt. En natuurlijk zijn papa’s vaak vreselijk lief en doen ze van alles met de kids, maar moeten ze nou echt wat van mama’s leren óf is het misschien toch een beetje andersom?

Het lijkt misschien gek, maar als je deze vijf dingen eens van vriend- of manlief zou overnemen, zou je leven er dan niet een heel stuk makkelijker op worden? Watch & learn van deze vijf dingen die papa’s doen:

#1 Playtime

Papa’s zijn beter in spelen. Waar je als mama alle tijd neemt om heel rustig boekjes te lezen (goed voor de ontwikkeling) samen met je kind, of een stapel blokjes te bouwen (want goed voor de motoriek), houden papa’s zich tó-taal niet bezig met dit soort zaken. Papa’s willen stoeien, voetballen, gek dansen en kietelen. En kijk daar eens goed naar… heeft jouw kind niet het grootste plezier als ‘ie wild in de lucht wordt gesmeten door papa? Tijd dus om wat vaker een lolletje te maken en écht te spelen.

#2 Geen schuldgevoel

Papa’s hebben geen ‘moederlijk schulgevoel’ dat veroorzaakt wordt door te vergelijken. Oh ja, geeft de moeder van jouw kleintje’s BFF haar altijd een verantwoorde lunch mee naar school en hebben ze haar al een aardig woordje Engels geleerd? Het zal papa een zorg wezen! Check. Ook jij zou je wat minder moeten aantrekken van wat je hoort over anderen. Jij doet het gewoon op joúw manier.

#3 Laidback

Papa’s zijn veel meer laidback. Je denkt nu misschien: ‘Túúrlijk, maar moeders hebben gewoon meer verantwoordelijkheidsgevoel’. Dat valt mee. Papa’s hart slaat gewoon niet direct over wanneer Pietje net heel hard over dat drempeltje valt. Een paar minuutjes langer TV kijken is ook prima en jouw kiddo naar de 16-jarige oppas brengen voor een avondje weg? Why not?!  Hoe dat kan? Tijdens de zwangerschap veranderen jullie allebei, maar als jullie kindje is geboren, is het toch manlief die weer zijn oude zelf wordt. Het moederschap verandert je gewoon. Het zal vast niet meevallen om meer laidback te zijn, maar het levert je een stuk minder stress op!

#4 The Good Cop

Papa’s zijn altijd ‘The Good Cop‘ en iedereen is nou eenmaal dol op ‘The Good Cop‘. De aardige politieagent vindt het wél goed dat de kleine later naar bed gaat, met zijn mond open eet, en moet lachen als hij of zij iets heel stouts heeft gedaan. Met een beetje mazzel heb je een vent thuis zitten, die later tegen je kids zegt: “Heb je dat al aan mama gevraagd?”. Maar om het hele tafereeltje te voorkomen, is het misschien fijn om af en toe te leren van ‘The Good Cop’; zelf de relaxte positie innemen en laat hem maar eens streng zijn.

#5 Goed is goed

Papa’s zijn niet bezig met perfectie. Sta jij, net voordat de verjaardagsvisite voor je kind komt, nog als een idioot de vloer te boenen? Hij ziét het niet eens. En vraagt zich waarschijnlijk af waarom jij staat te boenen, terwijl er zo twintig man met smerige schoenen in je huis staan. En geef hem eens ongelijk… Denk je echt dat de visite die vieze vloer ziet? Goed is goed!

Je moet het je echtgenoot meegeven: die kerels maken het zichzelf toch een stuk makkelijker.

Stick to the old pattern? Of misschien toch iets van leren?

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

Vertel 't ons 1 reactie

  1. Leuk blog!!!! Hihihi interessant…mooie omdenkers! Wat ik nu als irritant bestempel, (gebrek aan hulp, gemakzucht of jegeeftaltijdtoe) moet ik gewoon zelf ook inzetten. Iedereen happy, ik minder stress en meer fun!! Yeahhh

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.