5 ideeën voor een budget kinderfeestje

door Lian

Een verjaardag is een goede reden voor een feestje! Je hoort soms de gekste dingen voorbij komen, lasergamen, pretpark etc. Maar een geslaagd kinderfeestje hoeft echt niet duur te zijn. Vandaag delen we alvast 5 ideeën voor een low-budget kinderfeestje.

5 ideeën voor een budget kinderfeestjeDe thuisbioscoop

Met een groep kinderen naar de bioscoop kan flink in de papieren lopen. Bouw daarom je eigen woonkamer om tot gezellige filmzaal. Stoelen, banken, zitzakken, dekens om lekker te chillen. Doe de gordijnen dicht en zorg voor een goede hoeveelheid popcorn. Regel eventueel van die bioscoopbekers voor frisdrank en klaar ben je. Extra sfeer: zorg voor bioscoopkaartjes die je uit kunt delen.

5 ideeën voor een budget kinderfeestjeBlije buitenkids

Zolang het droog is, kan er eigenlijk niets mis gaan. Bereid een gaaf spel voor, zet een toffe speurtocht uit of verzin verschillende buitenspelletjes. Zorg zelf voor een goedgevulde picknickmand of coolbox en je bent ‘ready to go’.

Fotoshoot Fun

5 ideeën voor een budget kinderfeestje

Kam de kledingkasten van je vriendinnen, (schoon)moeder, zussen uit en maak een tripje naar de Action/Lidl/Wibra/Zeeman. Zo krijg je jouw arsenaal aan bling-bling-make-up, gekke accessoires en verkleedkleren aan. Richt een (hoek van de) kamer in als make-up/verkleedkamer en een andere (hoek van de) kamer als shootruimte. Print de leukste foto’s uit voor vrolijke herinnering aan het feest van jouw mini-me. #tip: balonnen en confetti maken de foto’s extra feestelijk!

5 ideeën voor een budget kinderfeestjeSpelletje van de Speel-o-theek

Bij de speelotheek vind je speelgoed dat je niet zo een-twee-drie zelf aan kunt of wilt schaffen. Bijvoorbeeld verkleedspullen, een trampoline of een ballenbak. Ook vind je er net even ander speelgoed dan thuis. Ideaal voor een speelgoed- of spelletjesfeestje. Kijk hier even waar jouw dichtstbijzijnde speelotheek zit.

5 ideeën voor een budget kinderfeestjeKoken met Kids

Koken, bakken of taart versieren: eigenlijk is een plak cake met slagroom en versiersels al een feestje op zich. Maar wat dacht je van een Heel Holland Bakt feestje? Bak samen een taart, cupcakes of verzorg samen een ‘diner’. Tijdens de oventijd kun je een dvd/netflix/videoband (oldskool-cool) aanzetten om al het lekkers vervolgens samen op te smikkelen.

Heb jij nog geniale ideeën voor een low-budget kinderfeestje of dingen die een regelrechte hit bleken te zijn? We houden ons van harte aanbevolen voor een deel twee van dit artikel!

Nog even verder lezen?

 

 

 

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.