5 spellen voor een geslaagde spelletjesmiddag

door Tessa

Ondanks dat het zonnetje nu weer even tevoorschijn komt, is de herfst alweer in aantocht. Tijd om lekker binnen te blijven en met elkaar te zijn! Haal de winnaarsmentaliteit in elkaar naar boven en organiseer gezellig een spelletjesmiddag met het hele gezin. Inspiratie nodig voor een tof spel? Wij zetten de leukste spelletjes van dit moment op een rij. Benieuwd? Hier komen ze!

Geef oma een kus

Nu jouw kids de oma’s een tijd niet gezien hebben, gaan we graag weer even bij ze op visite. Maar niet iedereen kijkt uit naar die natte zoen bij binnenkomst. De oma in het spelletje ‘Geef Oma Een Kus’ kan niet wachten om jou weer een lekkere zoen te geven. Bij dit leuke en grappige kaartspel moet je juist géén kus van oma krijgen, want dan ben je de verliezer van het spel. De speelkaarten bevatten elk een prestatie die oma steeds trotser maakt. Ben jij degene die haar mega trots maakt?

Leeftijd: 8+|
Aantal spelers: 2-5
Speelduur: 20 minuten
Prijs: €15,99

Regenwormen

Een compact spel én snel te leren door jouw kids. Het handige formaat zorgt ervoor dat dit spel op elke locatie gespeeld kan worden. Ideaal! Het spel gaat als volgt: gooi de acht dobbelstenen, verzamel er zoveel mogelijk met hetzelfde getal en probeer boven de twintig uit te komen. Maar pas op, wanneer je alleen maar getallen gooit die je al eens hebt gepakt of geen worm kan bezitten, dan is jouw beurt voorbij en moet je juist een steen inleveren. Scoor jij de meeste wormen? Je vindt het spel hier.

Leeftijd: 8-99 jaar
Aantal spelers: 2-4
Speelduur: 30 minuten
Prijs: vanaf €20,99

UNO Dos

Hét kaartspel waarbij je het elkaar lastig kan maken. Verander van richting, kleur of pak extra kaarten bij, zodat jouw tegenstander niet als eerst al zijn kaarten kwijt is. Naast dat de cijfers met elkaar moeten matchen, moeten de kleuren dat ook. En Uno Dos heeft niet voor niks Dos in zijn naam, want met dit kaartspel beleef je dubbel zoveel plezier. Gegarandeerd! Vergeet niet om Dos te roepen wanneer je nog maar twee kaarten overhebt, anders blijf je nieuwe kaarten bijnemen en ben je nooit als eerste uit… Je scoort het spel hier.

Leeftijd: 7-99 jaar
Aantal spelers: 2-10
Speelduur: 30 minuten
Prijs: vanaf €15,99

Carrousel Ganzenbord

Opzoek naar een echt familiespel? Dan is het oud Hollandse Ganzenbord altijd goed! Dit keer in een hip jasje, speciaal afgestemd op kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar. Met een kermis als thema en de kleurrijke afbeeldingen op het speelbord worden jouw kleintjes meteen enthousiast. Wie als eerst de draaimolen gevonden heeft, mag zich de winnaar noemen van dit vrolijke spel! Je scoort het spel hier.

Leeftijd: 3-12 jaar
Aantal spelers: 2-4
Speelduur: 30 minuten
Prijs: €23,50

Scrabble Junior

Naast dat het spelen van een spel gezellig is, is het nog fijner als jouw kids er iets van kunnen leren. Én dat is precies wat met dit bordspel kan. Scrabble is namelijk het best verkochte leerspel voor kinderen vanaf 5 jaar. Leg samen woordjes aan en wees educatief bezig. Nog een voordeel, het speelbord is dubbelzijdig, dus twee spelen ineen! Je scoort het spel hier.

Leeftijd: 5-99 jaar
Aantal spelers: 2-4
Speelduur: 30 minuten
Prijs: vanaf €28,05

Welk spel lijkt jou het leukst om te spelen met het gezin? Laat het ons weten in de comments!

Misschien vind je dit ook leuk:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.