5 tips om Oud & Nieuw te vieren met kids

door Gastblogger

Jep, ze worden de volgende dag weer HEUL vroeg wakker, maar Oud & Nieuw hoeft zeker geen ramp te zijn om met je kleintjes te vieren. Met deze tips is het voor hen én jou een groot succes.

1. Naar bed, naar bed zei duimelot

Baby’s en peuters kun je – vanzelfsprekend – beter laten slapen. Ze realiseren zich toch nog niet wat er aan de hand is en met een beetje mazzel slapen ze door al het lawaai heen. Ook voor een kleuter is zo’n hele avond opblijven vaak veel te lang. Stop je kind lekker in bed en maak hem – als je kind dat graag wilt – iets voor middernacht wakker. Heb je het beloofd? Hou je dan ook echt aan de afspraak. Een boze, teleurgestelde kleuter op Nieuwjaarsochtend is ook niet alles. Tip: maak je kind op tijd wakker. Net als jijzelf, heeft je kind het even nodig om echt wakker te worden.

Grappig feitje: het is typisch Nederlands dat kindjes op een bepaald tijdstip naar bed moeten. In veel andere culturen worden kinderen pas naar bed gebracht als ze moe zijn en zelf naar bed willen.

2. Vervroeg het aftellen

Een hele sluwe truc van hele slimme ouders. Als dat wakker maken om middernacht niet voor jullie werkt, pak je het gewoon even anders aan. Draai de klok terug en vervroeg het spektakel van aftellen en proosten naar 9 uur. Net zo leuk voor je kleintje!

3. Dress to impress

Pak lekker uit! Jij gaat voor je mooiste jurk, je kids in een blits pak. Slingers en confetti uit de kast, allemaal een gek glitterhoedje op en om 12 uur proosten met (kinder)champagne. Maak van iets – wat je zelf misschien niet eens zo heel speciaal vindt – een feest. Want voor je kinderen is het later iets om met veel plezier op terug te kijken. Denk maar aan hoe magisch Sinterklaas en Kerst al is voor je kids. Spetterend het jaar uit zeggen wij!

4. Oud & Nieuw: trip down memory lane

Oud & Nieuw is een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen jaar en ook onwijs leuk om samen met je kinderen te doen. Die kijken weer op een heel andere manier naar het leven. En naast terugkijken is vooruit kijken ook hartstikke leuk. Wat zijn jullie goede voornemens? Laat je kinderen ook hun voornemens bedenken en laat het – speciaal voor creatievelingen – vast leggen in een knutselwerkje of tekening.

5. Let’s play!

Oudejaarsavond is hét moment om alle spelletjes eens uit de kast te trekken. Doe een rondje karaoke, speel Mens-erger-je-niet, kijk nog éééén keer een kerstfilm en doe een gekke quiz met zelfbedachte vragen. Zo gaat een avond die voor kleintjes normaal erg lang duurt in een mum voorbij!

Hoe vieren jullie Oud & Nieuw dit jaar? Doen jullie iets speciaals met de kinderen? We zijn benieuwd!

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.