5 tips om een winterdip te verslaan

door Gastblogger

Nu het weer kouder wordt en de dagen korter en grijzer zijn voel ik me eigenlijk hartstikke ellendig. Het liefst blijf ik in mijn warme bed liggen met mijn sexloze – maar oh zo comfy – pyjama, dikke sokken en een kruik. Mijn lichaam en ik zijn niet gemaakt voor dit weer. Eigenlijk zou ik op een warm eiland moeten zitten, met een heerlijk zonnetje, een lekkere cocktail en een stapel magazines en boeken. In plaats daarvan zit ik chagrijnig en moe op de bank, met een dik vest en een deken. Ik kijk naar buiten en zie een grijze lucht en vallende bladeren. Die grijze lucht lijkt zich ook genesteld te hebben in mijn hoofd.

Ik heb nergens zin in, wil met rust gelaten worden en alles kost meters energie. Toch blijkt het dat ik niet de enige ben met deze zogenaamde winter blues. Tijd om grootmoeders trukendoos te openen en te kijken wat we kunnen doen om deze winterdip te overleven.

 1. Draag vrolijke kleuren

#Fail, hier ga ik dus al keihard op mijn plaat. Ik zit in een slonzige broek, een grijs vest en een donker shirt.  Zwart maakt je optisch slanker, maar blijkbaar dus niet perse vrolijker. Daar moeten we dus vrolijke carnavalskleuren voor hebben. Ook al is er niet direct wetenschappelijk bewijs voor deze hypothese, het is wel een mooi excuus om wat online shopping te doen. Missie: leuke outfit met kleur, veel kleur.

 2. Ga naar de zonnebank

Eerlijkheidshalve moet ik hieraan toevoegen dat het eigenlijk gaat om ‘lichttherapie’, dat schijnt namelijk echt te helpen. Ik maak daar voor mijn gemak maar even de ‘zonnebank’ van. Wat is er nou lekkerder dan even de warmte en dat licht te ervaren en er bovendien nog een beetje een kleurtje van te krijgen ook? Oké, die plastic bank is niet vergelijkbaar met een lekker strandbed, maar bij gebrek aan beter kan het best. (Niet te vaak natuurlijk en alleen na goed advies en begeleiding!).

3. Lekker eten

Eten is nou niet direct iets waar je me heel happy mee maakt. Toch is het belangrijk. Goede (gezonde) voeding doet je lichaam goed. Ze zeggen dat je je van ‘comfy food’ beter gaat voelen. Eten moet je toch, dus waarom niet proberen? Denk bijvoorbeeld aan sudderlapjes, chili con carne, stukje zalm, snert, lasagne of stamppot. Je zou er overigens voor kunnen kiezen om extra vitamines te slikken. Vitamine D is sowieso geen overbodige luxe als het weer wat grauwer wordt en je over het algemeen wat minder buiten komt.

4. Naar buiten!

Sleur de kinderen achter hun iPads, lego of whatever vandaan en ga naar buiten. WAT!? Ja, hup de kou in, wandelen, rennen, ravotten. Frisse buitenlucht is goed voor je. Het maakt je helder, fris (en ja, ook koud), maar daarna lekker warme chocolademelk mét slagroom! Beter excuus is er toch niet?

5. Naar de sauna (dagje voor mama alleen!)

Van het woord ‘sauna’ voel ik me al blijer worden. ‘Zennen’, warmte, relaxen en lekker even niets. En weet je wat het leuke is? Je kunt nu gratis naar de sauna! GRATIS, voor niets, nada noppes. Vond van de week bij m’n bestelling die ik deed op kleertjes.com, namelijk een gratis voucher voor de sauna*. Voor de kids een leuke bestelling met hippe, feestelijke, warme outfits en voor al die moedermensen een gratis dagje naar de sauna! Leuk cadeautje toch??

Deze lijst met tips is natuurlijk nog niet helemaal compleet, maar deze dingen zijn over het algemeen makkelijk te realiseren. Mocht jij ook last hebben van een winterdip dan hoop ik dat je wat hebt aan deze tips. En keep in mind: Every day is one step closer to summer.

 

*Je krijgt een gratis voucher bij bestellingen boven de € 35,- en op… is op. 

 

Suzanne-profielSuzanne Cee is moeder van twee zoons (3 en 6 jaar)  en een ‘eigen leven’ hebben is voor haar nog een grote zoektocht. Vragen als: ‘Wie ben ik? Een hippe mama? Een oermoeder? Een carrièrevrouw? Of gewoon allemaal tegelijk?’ passeren daarbij de revue. Ze neemt ons mee op haar zoektocht, maar zegt in ieder geval een gewone moeder te zijn, die (net als alle anderen) het beste wil voor haar kinderen.

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.