5 x Sprookjesuitjes voor de zomervakantie

door Wendy

Hoera, de zomervakantie is eindelijk voor ons allemaal begonnen! Zes lange lome weken vol vrijheid, lol en samen zijn met jouw kids. Wat zijn jullie plannen? Als jouw kind van sprookjes houdt, kan je je op deze plekken onderdompelen in de wereld van ridders en prinsessen.

Let op! Onderstaande sprookjesactiviteiten en/of -parken zijn onlangs weer geopend en hanteren corona-maatregelen, boek van te voren jouw tickets om deel te nemen aan de activiteiten of om het park binnen te treden.

Prinsen- & Prinsessendagen, Paleis Het Loo

Wat is er meer sprookjesachtig dan de tuinen en stallen van een heus paleis? Niets dus, als je het ons vraagt. Je dochter kan haar mooiste prinsessenjurk aan en je zoon kan zich verkleden als prins, ridder of gewoon als superheld. Ze leren er ‘hoe het heurt’ tijdens een etiquette-les, kunnen pijl- & boogschieten of croquet spelen. Ook kunnen ze een eigen kroon versieren met edelstenen, een medaille maken én het koningspaar Willem III en Mary met hun hofhouding ontmoeten. Leuk!

Dit jaar zijn de Prinsen- & Prinsessendagen 20, 21, 22, 27, 28, 29 juli en 3, 4, 5, 10, 11,12, 17, 18, 19 augustus!

Meer info vind je hier

Pannenkoekenhuis Hans & Grietje, Zeewolde

Bij dit pannenkoekenhuis eet je niet alleen een smakelijke pannenkoek of verse appeltaart. Je beleeft er ook van alles. Er zijn behekste bewegende tafels, er is een heksenhuisje behangen vol snoep en een indoor speeltuin. Buiten is een speelhooiberg, een groot springkussen, en een skelterbaan. Dat is nog eens sprookjesachtig smikkelen! 😉

Meer info vind je hier

Sprookjeswonderland, Enkhuizen

Droom weg in de magische wereld van kabouters. Bezoek de kabouters en hun kleine huisjes in het kabouterdorp, spot de snurkende reus en ontdek de sprookjes in het sprookjesbos. Een ritje in een oldtimer, een bootje, de trein of een van de andere attracties mag ook niet ontbreken.

Voor meer info klik hier

Kabouterland, Exloo

Dompel je onder in de wereld van kabouters en trollen in het charmante Kabouterland. Verken samen je kids de spannende trollengrot, bezoek het geheimzinnige konijnenhol en bewonder kleine exotische dieren te bewonderen, zoals aapjes, stokstaartjes en wallaby’s. Er zijn ook verschillende leuke binnen- of buitenspeeltuinen waar de kinderen uit kunnen razen.

Alle info vind je hier

Sprookjesbos, Valkenburg

Van Doornroosje tot Sneeuwwitje en van Robin Hood tot Kleinduimpje; het zijn maar een van de vele sprookjes die tot leven komen in het Sprookjesbos. Gluur naar binnen in het huisje van de heks uit Hans en Grietje, ga op zoek naar Klein Duimpje en ga op avontuur in de groeve van Doeps de Draak. Er zijn ook attracties, zoals Sinbads schommelschip en er is een speelbos waar je kind kan klimmen en klauteren.

Voor meer info klik hier

 

Wat zijn jullie plannen deze zomervakantie? Laat jullie tips voor leuke dagjes uit met kids weten in de comments.

Dit is ook leuk om te doen met jouw kids:

Beeld: Le Chic

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.