6 x Dit herken je als jongensmoeder

door Wendy

Ik heb een zoon en een dochter. Hoewel ik van plan was om mijn dochter niet te veel roze aan te trekken of  ‘meidenspeelgoed’ te geven en mijn zoon niet alleen in het blauw te kleden of auto’s en treinen te geven, is het speelgoed bij ons thuis inmiddels toch aardig in twee kampen te verdelen. Net als de karakters en de speelwijzen van mijn twee kids. Mijn jongen en meisje zijn heel verschillend. Ben je een jongensmoeder? Dan herken je deze 6 punten vast.

O-ve-ral speelgoed

Mijn dochter speelde ook graag met DUPLO, LEGO en Playmobil, maar zij speelde netjes op één plek. Mijn zoontje speelt next level met alles tegelijkertijd en de hele woonkamer is zijn playground. Mickey Mouse ligt in de plantenbak, Spider-Man schiet vanaf het aanrecht spinnenwebben en de machinist van de DUPLO-trein vind ik steevast terug in een plantenpot. Het gevolg raden jullie natuurlijk al. Blote voeten en LEGO-blokje, anyone? Ik stond zelfs een keer op het anker van het Playmobil-schip dat half onder de kast lag. Jaa, auuw!

Moeilijk doen in de supermarkt

Meisjes hebben natuurlijk ook niet altijd zin om te shoppen of boodschappen te doen, maar mijn dochter was net wat makkelijker te handelen en te paaien in de Appie. Ik vroeg haar om me te helpen om de benodigde boodschappen te zoeken en ze hielp lief en zoet mee. Bij mijn zoon werkt het anders. Als hij geen zin heeft, laat hij het weten ook (en hoezo heeft hij een veel luidere stem dan zijn zus?!). Je snapt dat ik zorg dat ik zo snel mogelijk alles in mijn kar heb gekieperd en kan betalen. Inpakken en wegwezen!

Lekker vies

Be prepared voor poepgrapjes. Mijn zoon schaamt zich totaal niet als hij een windje laat. Sterker nog; hoe harder, hoe beter. Laatst zat hij met z’n zus in bad, ze speelden weer eens Sinterklaas en piet (de goede man keerde al twee maanden geleden terug naar Spanje, maar mijn zoon is nog steeds geobsedeerd). Ineens liet hij een harde wind en zei: “Daar komt de stoomboot aan!”. Te grappig natuurlijk. Yup, ook jouw humor verandert als jongensmoeder. Oeps!

Naar buiten

Wij hebben geluk met een speeltuin voor de deur en een kinderrijke buurt en mijn kinderen spelen allebei graag buiten. Maar mijn jongetje is net wat drukker dan mijn dochter en durft meer. Rennen, vliegen, springen. Waarom zou je van de glijbaan glijden als je er ook staand van af kan rennen? En hoezo moet je gaan zitten op een wip? Door plassen rennen, vindt hij ook fantastisch. Juist als hij geen regenlaarzen draagt, maar gympies aan heeft. Mijn dochter deed dat één keer en dat was gelijk de laatste keer. Maar voor mijn zoon niet hoor. Ook hier geldt: hoe harder (en viezer), hoe beter.

Auw en blauw

Dat ze zo veel durven, is natuurlijk hartstikke goed. Daar leren ze risico’s van nemen enzo, maar de blauwe plekken, bebloede knieën, vieze en gescheurde kleding zijn minder leuk. Gelukkig kunnen jouw kusjes zijn pijn verlichten en ach ja, die kleding? We kopen wel wat nieuws, schatje.

De liefste mama

Het aller-, aller-, allerleukste aan het hebben van een zoontje is natuurlijk dat ze vaak mama’s kindjes zijn en ze jou de liefste en mooiste van de hele wereld vinden. Hoera voor de onverwachte kusjes en knuffels van je kleine man!

Herken je jouw zoon hier in? En heb je ook een dochter en merk je veel verschil tussen hen? Laat het ons weten in de comments…

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

Vertel 't ons 3 reacties

  1. Ik herken op 1 na, alle punten. Maar….. het is toch echt een meisje ?

  2. Diana Mistery- 16-07-2019 om 07:14

    Zo waar. Vooral die luide stem. Tjonge jonge wat heeft mijn zoon een volume. Ik dacht dat het alleen mijn kind was maar, gelukkig hoort dat er ook bij. In vergelijking met mijn dochter is mijn zoontje ook van de extreme. Het moet altijd een tandje meer, harder, sneller, luider enz.

  3. Ik heb 4 jongens, geen meiden. Maar eigenlijk herken ik heel vaak veel dingen niet als we het over typisch jongensgedrag hebben. ;-). ieder kind is gewoon uniek! Ja, ik denk wel dat er aangeboren verschillen zijn tussen meiden en jongens (gemiddeld genomen dan uiteraard).

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.