6x leuke activiteiten voor in de herfst

door Eva

De herfst… wij zijn er dol op! Lekker kneuterig op de bank wegkruipen onder een dekentje of op pad in de natuur om al het moois van dit seizoen te ontdekken. Kun jij nog wel wat inspiratie gebruiken voor leuke herfstactiviteiten samen met je kind? Wij hebben onze favorieten voor je verzameld.

Snacks voor de vogels
Lekker knutselen met je kind en ook nog iets goeds doen voor de vogels? Verwen ze met zelfgemaakte snacks. Denk aan een pindaketting om op te hangen in de tuin óf voor de echte knutselfreaks onder ons: een zelfgemaakte vetbol. Zeker weten dat jullie héél veel vogelvriendjes maken!

Organiseer een filmmarathon
Bij de herfst horen natuurlijk ook de regenachtige dagen… Maar ook die zijn harstikke leuk, want dit is hét uitgelezen moment om met je kids een filmmarathon te houden. Samen onder een dekentje op de bank met wat lekkers. Gezelliger kan niet, toch?

Bakken maar!
Iets lekkers bakken is altijd een goed idee! Maak samen met je kind een appeltaart of een heerlijke cake die jullie vervolgens samen kunnen versieren. En daarna… smullen maar! 

Maak een egelhuisje
Door de warme herfst hebben egels de winterslaap uitgesteld. Zodra het weer koud wordt moeten zij op zoek naar een fijn plekje om te overwinteren en jij kunt ze daarbij helpen. Op de site van Natuurmonumenten vind je heel veel tips over hoe je egels de winter door kunt helpen én hoe je een fijn egelhuisje voor ze kunt maken.

Maak een herfsttafel
De herfst is heerlijk om naar buiten te gaan en een lekkere wandeling te maken. In de herfst is de natuur op z’n mooist als je het ons vraagt. Laat je kids, terwijl ze heerlijk uitrazen in het bos, de mooiste schatten ontdekken. Verzamel kleurrijke bladeren en de mooiste dennenappels die jullie op de grond tegenkomen, neem ze mee naar huis en maak er een prachtige herfsttafel van. Zo halen jullie de herfst in huis!

Knutselfun
En die mooie herfstschatten die jullie verzameld hebben zijn niet alleen super leuk voor op de herfsttafel, ze zijn ook per-fect om mee te knutselen. Maak een mooie egel van een dennenappel of wat dacht je van een kastenjepoppetje? Willen jullie het huis écht gezellig maken? Dan is een herfstslinger van de meest kleurrijke bladeren ook een super leuk idee!

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.