7 lifehacks speciaal voor moeders

door Eva

Vandaag de dag zijn de meeste moeders druk, druk, druk! Kinderen naar school brengen (én weer ophalen), daarna door naar de voetbal en op tijd weer een gezonde maaltijd op tafel toveren… Die mommies rennen van hot naar her en sommigen hebben daarnaast óók nog eens een baan. Moeder zijn is natuurlijk héél leuk, maar het kan soms ook best een uitdaging zijn. We geven je graag 7 lifehacks speciaal voor mommies die je busy life nèt een beetje makkelijker maken.

Maar… laten we de daddies ook niet vergeten. Want de ‘traditionele rolverdeling’ wordt steeds zeldzamer. Ook vaders zijn steeds drukker met de opvoeding en het huishouden, dus zij kunnen deze lifehacks ook best goed gebruiken en zullen zich na het lezen van deze blog afvragen: ‘Waarom heeft niemand mij dit eerder verteld?’.

De beste lifehacks op een rijtje:

#1 Links of rechts
Het verschil tussen links en rechts is voor onze mini me’s vaak lastig te onderscheiden. Daar lopen ze regelmatig tegenaan wanneer ze ‘zelluf’ hun schoenen aantrekken. Dé tip om je kleintje te helpen met het aantrekken van de juiste schoen aan de juiste voet: koop een leuke (dieren)sticker, knip deze door midden en plak de linker helft in de linkerschoen en de rechter helft in de rechterschoen. Zo ziet jouw kleintje aan de stickers welke schoen aan welke voet hoort.

#2 Cut it
Vanaf ongeveer 6 maanden mag jouw kindje gaan oefenen met het eten van kleine stukjes brood. Iedere dag weer die boterhammen in kleine stukjes snijden? Nope! Maak het jezelf gemakkelijk: pak een (schone!) schaar en knip je boterham in stukjes. Easy does it!

#3 Kleine wasjes, grote wasjes
Die kleine babysokjes zijn natuurlijk heel cute, maar het is een karwei om ze na het wassen weer allemaal bij elkaar te zoeken. Daarnaast lijkt onze wasmachine ze af en toe wel op te eten… Voorkom dat die kleine sokjes kwijtraken in jouw grote berg met was (of in jouw wasmachine) en stop ze in een waszakje. Zo worden ze gewassen, maar houd je ze wel allemaal bij elkaar en hoef je uiteindelijk niet op zoek naar waar die sokken nu weer zijn gebleven.

#4 Shit happens
Je herkent het wel: je bent gezellig op het strand en bent lekker met je kind in het zand aan het spelen. Je hebt het al druk genoeg om je kind – die van hot naar her rent – in de gaten te houden, maar ondertussen moet je ook opletten dat niemand er met je spullen vandoor gaat. Die zorg is vanaf nu verleden tijd! Stop al je waardevolle spullen, zoals geld, horloges, autosleutels etc. in een luier. Niemand die jouw waardevolle spullen nu nog meeneemt…

#5 Vlekkenmonsters
Komen jouw kids ook regelmatig thuis met gras- of inktvlekken op hun kleding? Laat de kleding dan even weken in (goedkope) wodka voordat je ze in de wasmachine gooit en laat de wasmachine de rest van het werk doen. Weg met die vlekken!

#6 Dobbelstenen in een doosje
Gooien met een dobbelsteen is niet altijd makkelijk voor kleintjes. Voor je het weet rolt dat vervelende ding weer van de tafel af omdat jouw kind te hard gegooid heeft. Onze tip: stop de dobbelsteen in een klein doorzichtig bakje. Schud het bakje heen en weer en leg deze weer ondersteboven op de tafel. Nu kun je door het doosje heen zien hoe hoog je gegooid hebt en hoef je niet op zoek naar de dobbelsteen.

#7 Ice, ice baby
Ijsjes, de meeste kids zijn er dol op! Of het nu een raketje of een dubbellikker is dat maakt ze meestal niet zo veel uit. Maar bij het eten van ijs, komen meestal ook plakkerige handen en vieze kleding kijken… De gouden tip: pak een kartonnen wegwerp bordje, maak er een sneetje in en steek het ijsje er doorheen. Vanaf nu vangt het bordje al het gesmolten ijs op, in plaats van de handen en het shirt van jouw kind.

Heb jij nog meer goede lifehacks die iedereen MOET weten? Wij zijn benieuwd! Deel ze met ons in de comments.

Misschien vind je dit ook leuk:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.