8 Random Acts of Christmas Kindness

door Lisa

Nog heel eventjes en dan is het Kerst! En ondanks dat we het liefst het hele jaar door zoveel mogelijk kindness willen verspreiden, is het rond de feestdagen een goed moment om hier nét iets extra aandacht aan te geven. We noemen deze tijd van het jaar ten slotte niet voor niks the season of giving! Wij hebben daarom 8 random acts of Christmas kindness voor jou op een rijtje gezet. Lees mee en ontdek wat jij kan doen om mensen in jouw omgeving deze dagen wat extra aandacht te geven.

  1. Zelf koekjes bakken en uitdelen aan de buren, vrienden of familie: niks is leuker dan het bakken van koekjes, toch? En hoe leuk is het om andere mensen die jij lief hebt ook blij te maken met deze overheerlijke zelfgebakken traktatie! Klik hier voor kerstkoekjes inspiratie.
  2. Kerstliedjes zingen: zet een playlist met kerstliedjes op en zing samen met elkaar jullie favoriete nummers. Zo kom je niet alleen in de kerststemming, maar deel je jouw gezelligheid en de Christmas spirit ook met de mensen om jou heen.
  3. Geef een knuffel: soms is niet altijd nodig om met woorden te uitten dat je iemand waardeert en lief hebt. Een knuffel zegt meer dan 100 woorden!
  4. Verstuur een handgeschreven brief: tegenwoordig zijn we snel geneigd om even snel te FaceTimen of een appje te sturen. Maar hoe leuk is het om een handgeschreven brief te schrijven naar de opa’s en oma’s. Kan jou kleintje nog niet schrijven? Maak dan een mooie tekening! Zeker weten dat de ontvanger hier ook super blij mee is.
  5. Doneer aan een goed doel: vind jij het welzijn van dieren belangrijk of steun jij graag een doel wat zich inzet voor zieke kinderen? Het maakt niet uit welk doel of wat je doneert, want iedere bijdrage helpt! Bekijk hier welke goede doelen er allemaal zijn.
  6. Laat de hond van de buren uit: ben jij een échte dierenvriend, maar heb je zelf geen huisdieren? Wellicht kan je iemand uit de buurt helpen door hun hond uit te laten.
  7. Geef een compliment: geef jouw buurman een complimentje over de mooie lichtjes in de tuin.
  8. Plant een boom of plant: naast mensen om jouw heen kan je natuurlijk ook iets liefs doen voor de natuur!

Wat ga jij als eerste ondernemen en afstrepen van de lijst? Laat het ons weten in de comments!

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.