8 Tekenen dat je de tropenjaren hebt overleefd

door Wendy

De tropenjaren zijn heftig. Slapeloze nachten, niet naar de wc kunnen zonder gezelschap en nooit zelf een keer tv kunnen kijken of eens rustig de krant lezen? Check, check, dubbelcheck! Maar houd vol, deze zware jaren gaan voorbij. Echt. En dan gaat er een wereld voor je open. Herken je deze acht tekenen? Hoera! Je hebt de tropenjaren achter de rug!

  1. 8 uur slaap in één nacht in plaats van een week. Mijn zoontje was al 3 jaar toen ik pas weer een hele nacht ongestoord kon tukken. En, het voelde zó goed! Ik hoefde er een hele nacht niet uit om een knuffel van de grond te pakken, te helpen omdat hij vast zat met zijn been en hij had ook geen enge droom. En ik? Ik sliep… Hallelujah!
  2. Uitslapen tot 9.00 uur. Ineens schiet je wakker, het is licht buiten en je hoort in de verte een kinderstemmetje een zoet liedje zingen. Ja, het is even schrikken, maar er komt een dag dat je kind zichzelf vermaakt als hij wakker is. Of hij nou beneden de iPad aanzet of z’n Playmobil tevoorschijn haalt en gaat spelen; jouw dag begint een stuk fijner!
  3. De ingrediënten voor dat ene recept? Huh, je herinnert ze nog! Je mist je sleutels maar weet ze binnen no time te vinden? En je onthoudt – zonder in je agenda te gluren – dat jullie naar de tandarts moeten? Yass, je moederbrein is (voor het grootste gedeelte van de tijd) verleden tijd! Alles werkt weer. Je bent weer je scherpe zelf.
  4. Nu we het toch over werken hebben, je vindt het best wel lekker om weer dagen zonder je kleintje te zijn. De eerste weken na je verlof waren drama, je miste je kleintje de hele dag. Maar inmiddels ga je gaat weer fluitend naar je werk en die vrijmibo? Jij bent van de partij.
  5. Je hebt weer tijd voor jezelf. Tijd om rustig te douchen, weer eens een magazine of een boek te lezen en om Netflix series of films te bingewatchen. Yay!
  6. We love kinderkleding (duh!) maar je begint nu eindelijk ook weer na te denken over leuke outfits voor jezelf. Je zit niet meer dagelijks onder de babyspuugvlekken, dus ga ervoor: treat yo’self mama!
  7. Nu je toch bezig bent, je kind loopt zonder om de haverklap om te vallen en je hoeft hem niet meer achterna te rennen om hem te beschermen tegen tafelpunten, de kachel en [vul andere scherpe objecten in]. Dus die sneakers kunnen ook best uit. Hakken it is!
  8. Die hakken staan natuurlijk fantastisch onder een nieuw jurkje. En die moet je uiteraard aantrekken tijdens een avondje uit. Diner for two met je lover, drankjes doen met vriendinnen; wij zeggen DOEN! Je kan vannacht toch doorslapen! Hoera!

Die tropenjaren overleven? Nailed it!

Houd vol

Zit je nog middenin de tropenjaren? Check onze tips hoe je deze drukke tijd overleefd en… We denken aan je!

 

Wanneer voelde jij je weer jezelf en had jij het idee dat je de tropenjaren achter de rug had? Laat het ons weten in de comments…

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

 

 

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.