8 x avondvierdaagse tips

door Wendy

Ik heb een potje met vééét… In veel gemeentes start maandag de avondvierdaagse. Ga jij ook elke avond met je kind aan de wandel? Met deze tips kom je fris en fruitig aan bij de finish.

1. Met stip op nummer één, een inkoppertje: zorg voor goede sneakers. Vier dagen lang 5 km wandelen is niet niks. Goed schoeisel is een must.
2. Draag luchtige outfits. Draag net als je kind het liefst een katoenen shirt en layer-up! Als het fris wordt, kunnen jullie een vest over het T-shirt dragen. En mocht het toch weer te warm worden, knopen jullie het vest om jullie middel.
3. De wandeltocht start nét na etenstijd. Dat is handig omdat de kinderen dan niet te laat klaar zijn en gewoon op tijd naar bed kunnen, maar best lastig qua avondeten. Eet deze vier dagen een makkelijke hap. Pasta’s, salades, tosti’s en een soepje, anyone?
4. Pak proviand in. De vijf kilometer loop je in zo’n anderhalf tot twee uur. Echt heel erg overleven is het dus niet, maar wat lekkers voor onderweg is wel handig. Een flesje water nemen jullie natuurlijk mee, maar kleine snacks zijn ook geen overbodige luxe.

Healthy snacks voor onderweg

– plakjes komkommer
– cherrytomaatjes
– stukjes appel
– druiven
– Hebben jullie geen tijd gehad om avondeten te nuttigen? Pak wat bammetjes of krentenbollen in.

5. Ook onmisbaar in de rugtas: een regenjack. Als het met bakken uit de lucht komt vallen, wil je toch droog lopen. Een paraplu opzetten terwijl jullie in een grote groep wandelen, kan natuurlijk niet. Oog-prik-gevaar enzo. Pak dus ook voor jezelf een regenjas in.
6. Spijker je kennis van oldschool meezingliedjes bij. Want ja, die worden natuurlijk door iedereen uit volle borst mee gezongen. Onze favorieten? ‘Heb je al gehoord van de zevensprong?’ ‘Ik heb een potje met vet’ en ‘Roodkapje, waar ga je heen?’ Zo wordt het lopen net wat leuker.
7. De meeste avondvierdaagseroutes lopen door de bossen. Vergeet niet na de wandeling je kind te checken op teken.
8. En last maar zeker niet least: geniet van je quality time met je kleintje!

Lopen jullie mee met de avondvierdaagse? Hebben jullie nog goede tips om fris over de finish te komen? Laat het ons weten in de comments…

 

Ook leuk om samen met je kind te doen:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.