8 x Dit herken je als je kind een schoolfeest heeft

door Wendy

Op de school van mijn dochter is naar groep 3 gaan een heel ding. Je krijgt een eigen tafel, leert er lezen en schrijven én je mag naar DE SCHOOLDISCO. En dat is groots, heel groots. De gymzaal wordt omgetoverd, er zijn discolampen en er komt zelfs een DJ plaatjes draaien. Wow! Heeft jouw kind al een schoolfeest gehad of staat er een op de planning? Dan herken je deze 8 gedachten vast.

  1. Als twee weken voor dé party de uitnodiging op de mat valt, is je kind ineens echt geen kleine kleuter meer. Bereid je voor op een gelukzalige glimlach (ah zoet) en hysterisch gespring en gejuich dat ze naar de schooldisco mag (hallo, volume).
  2. Mijn.kind.heeft.een.schoolfeest. Mijn kind, mijn baby. Waarom gaat het zo snel? Ik herinner me haar geboorte als de dag van gisteren. Hoezo lijkt ze ineens 12 jaar en waar is mijn meisje van 6?
  3. De volgende gedachte is misschien nog pijnlijker: holy moly, wat ben ik ineens oud. Ik heb een kind dat naar een schoolfeest gaat. Mijn eigen schoolfeesten waren pas een paar jaar geleden. Toch? Toch? Toch? Je knippert met je ogen en je hebt een kind dat naar een disco gaat, slik…
  4. De school van mijn dochter reikt een prijs uit voor de mooiste outfit. Natuurlijk vindt je kind een schoolfeest reuze spannend en wil hij een coole outfit, maar met een beker in het vooruitzicht wordt de kledingkeuze nog lastiger. Want: ‘wow, misschien win ik wel een beker!’. Toen mijn dochter nog een kleuter was, had het schoolfeest (waar zij nog niet naartoe mocht) de dresscode ‘glitter en glamour’. Een ouder vriendinnetje won de prijs in een paillettenjurk en boa. Dat wilde mijn kind ook, het meisje leek wel een prinses en kreeg een beker! Dus ik ging langzaamaan al op zoek naar een mooi jurkje. Ik had de perfecte outfit gevonden – een mini-versie van één die ik zelf heb, cuuuute! Die kan ze ook na het schoolfeest aan naar een feestje, #twinning enzo -. Maar toen hoorden we de dresscode voor het schoolfeest van dit jaar.
  5. En die dresscode was ‘pyjamaparty’! Aaaah nee! Kom er maar in, kledingkeuzestress. Ik ga mijn kind toch niet in pyjama naar school brengen? Want, zijn er echt schattige pyjama’s die geschikt zijn voor een eerste schoolfeest? Een onesie moest het worden, ik ging op zoek. Het was bijna carnaval en er waren amper betaalbare onesies te vinden die mijn dochter ook leuk vond. En we hadden nog twee weken. Twee weken maar! Maar ik vond er een: een unicorn onesie die ook de goedkeuring van mijn dochter kon verdragen. Hoera!
  6. De avond voor het schoolfeest was mijn dochter nerveus en ze had er zoveel zin in. De schooldisco was al een paar dagen het thema in de klas en tijdens speeldates en nu was het eindelijk echt zo ver. Op de dag van het feest vond ze de onesie gelukkig nog steeds leuk. – pfff, de stemming en mening van kinderen verandert nogal eens -. Outfit en schoenen aan, haren in twee knotjes en hup, naar school. Superleuk en spannend!
  7. Als je op school aankomt en door het glittergordijn de mooie aangeklede gymzaal binnentreedt, is het zo leuk. Alle kindjes zien er mooi uit, sommigen zijn zelfs geschminkt. En ze dansen zo enthousiast, wat een feest!
  8. En met een beetje geluk, draait de DJ ‘I like to move it, move it’. Ha, die ken je vast nog van jouw schoolfeesten. Hoera voor de film Madagaskar! 😃

Heeft jouw kind al een schoolfeest gehad? Hoe vond hij het? Riep het bij jou ook weer herinneringen op naar jouw eigen schooldisco’s? We lezen het graag in de comments.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

 

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.