9 X Dit dacht ik in een kindvriendelijk hotel

door Wendy

Een vakantie uitzoeken? Vroeger vond ik het heerlijk. Ik zocht op de laagste prijs en vond na wat scrollen een (budget) pareltje waar ik vakantie ging vieren. Een paar weken, dagen of zelfs uren (ja ik pakte ook vaak een lastminute deal) voorpret en het was genieten geblazen. Inmiddels is er zoveel keuze dat me al snel duizelt. Waarheen maakt me niet uit, als de accommodatie maar mooi is en een leuk zwembad heeft. Ja, op vakantie met kinderen is anders dan vroeger…

Het zoeken naar een vakantie laat ik tegenwoordig over aan mijn man. Hij maakt de eerste selectie en ik zeg ‘misschien’ of spreek direct een veto uit. Heerlijk overzichtelijk. Dit jaar had mijn man een topper gevonden. Een heus kinderhotel op een Spaans eiland. Kinderhotel? Kinderdroom, zul je bedoelen! Een zwembad, dichtbij het strand met een gezellige boulevard en als klapper op de vuurpijl: een pretpark!

We waren er vijf dagen en dit is wat er toen door mijn hoofd ging:

  1. Holy shit, wat een groot hotel! Ik ben wat gewend qua hotels van formaat – Las Vegas is één van mijn favoriete bestemmingen (ja echt!) – maar dit hotel is ook muy grande.
  2. Ik zie een aap/monster/sneeuwbeer aan het hotel hangen, een bontgekleurde tempel, een waterpark. Wat.een.hysterie.
  3. Hmmm, hoe druk het buiten is, zo netjes is het binnen. Er zijn geen rondrennende ruziënde kids, het ziet er heel schoon uit en zelfs inrichting is mooi. Er staan hippe design-ish meubels en wat kleurrijke details. Prettig wel.
  4. Oke, dit hotel is echt groot. Wij zitten op de hoogste verdieping, de.tiende. Maar ondanks de grootte, hoef je nergens te wachten of te vechten om een plekje. Niet bij het buffet, niet bij de zwembaden en ook niet bij de attracties.
  5. Het buffet is goed te doen. Het eten is in buffetvorm. Dat vind ik normaal gesproken niet heel relaxed, want ik houd niet van wachten en je weet nooit wie er voor jou misschien wel met zijn handen aan je eten heeft gezeten (smetvrees, anyone?). Maar ik vind het hier een uitkomst, mijn twee aapjes kunnen rustig kiezen wat ze willen eten. En als ze nog iets willen, maken we nog een rondje langs het lekkers.
  6. En het allerbelangrijkste: het eten is erg goed en er is veel keuze. Bij het ontbijt is er keuze tussen onder andere versgebakken omeletjes met groenten, croissantjes en pannenkoeken. En er zijn zelfs donuts, slagroomsoesjes en chocoladesaus waar je marshmallows of vers fruit doorheen kan halen. Bij het avondeten – gevarieerd en goed eten – liggen er trouwens ook snoepjes zoals winegums. Ja, dit is een echt kinderhotel. Het is trouwens ook erg netjes. Er loopt veel personeel en als er iets omvalt, is het binnen no time opgeruimd.
  7. Op vakantie in een warm land betekent ZWEMMEN! Waterratjes kunnen hun hart ophalen in dit hotel. Er zijn gewone zwembaden, maar er is ook een mini waterpark. Zeemeerminnen, glijbanen, watervallen, waterspuitende zeepaardjes; je kids hoeven zich geen moment te vervelen hier.
  8. Die indoor speeltuin is een uitkomst. Als het een ochtendje bewolkt is, bezoeken we de indoor playground. Het is er goed geregeld. Sokken zijn verplicht (en daar aan te schaffen, als je ze niet mee hebt) er zijn twee delen. Een gedeelte met kleine glijbanen en speelattributen voor de allerkleinsten tot 4 jaar, en er is een gedeelte voor de grotere kinderen. De kleinsten mogen alleen onder begeleiding van een volwassenen klauteren en klimmen, maar er lopen ook mensen van het animatieteam rond die alles in de gaten houden.
  9. Dat pretpark is ook ideaal zeg. Wij gaan elke avond na het eten en voor de mini disco (ja, mijn koters dansen graag op Veo veo, El tren en de andere partyklassiekers) naar het kleinschalige fun park. Er zijn geen grote attracties zoals achtbanen, maar er is genoeg leuks te beleven. De 4D films en de XD Rides zijn favoriet. Ook het spel waar je als een cowboy op een soort elektronisch hobbelpaard zombies achtervolgt, doet het goed bij mijn kinderen. Maar het allerleukste is toch wel het op-z’n-kop-huis. Bij binnenkomst stap je in een lift die met horten en stoten naar beneden afdaalt, spooky… Daar kom je in allemaal optische illusies tegen. Zo is er een hele schuine kamer, waar je je evenwicht moet zien te houden, een spiegeldoolhof en word je bijna aangevallen door een haai, spannend!

Het kinderhotel heeft me aangenaam verrast. Ik had me voorbereid op een hoop hysterische kids, maar dat viel enorm mee. Het is er netjes, geordend en het is er ook voor ouders goed vertoeven. Het is weer eens wat anders dan een stedentripje waarbij je kids alleen maar achter jou aan hobbelen en prima voor een paar dagen. Mijn zoon van drie vraagt nu elke ochtend wanneer we weer naar het hotel met de zwembaden gaan, dus ik geloof dat ook mijn kids de vakantie zeer geslaagd vinden.

Wat voor vakantie hebben jullie gepland en wat was de leukste vakantie met jouw kids? Laat het ons weten in de comments!

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.