9 x Dit herken je als je vriendin zwanger is

door Gastblogger

Een stralende en gelukkige vriendin, kleine outfits en schattige cadeautjes shoppen en… rammelende eierstokken. Bij jou! Het is dan misschien niet bewezen, toch geloof ik dat zwangerschappen in je omgeving behoorlijk besmettelijk of eh inspirerend zijn. Dit herken je als je vriendin zwanger is…Toen vriendinnen om me heen mama werden, dacht ik maar één ding: OMG ik wil ook zo’n kleintje. Heb jij een vriendin die zwanger is of een baby heeft? Dan herken je dit vast. ☺

1. Mommy’s to be stralen, ze zien er gelukkig uit en die happy glow… Wow, mooi! Samen shoppen betekent ook babywinkels bezoeken. En ach, wat hebben ze daar zoete outfits. Kleine jurkjes, jasjes en schoenen? Smelt…
2. Het geluk spat van jouw vriendin en haar partner af. Heb je ze ook zo happy gezien samen? Lief!
3. Hoe mooi is de babykamer? Klein ledikantje, mooi beddengoed en aankleedkussen en schattige knuffeltjes. Och, ik kan niet wachten tot haar kleintje er is.
4. Als je vriendin weeën heeft, houdt ze je via Whatsapp op de hoogte. Oh wat leef je mee en je stuurt haar lieve woorden om haar een hart onder de riem te steken. Zo spannend! Het staat nu echt te gebeuren!
5. Als je een paar uur niets hoort, duim je dat het goed gaat en jouw vrienden het samen goed volhouden. ‘Laat mijn vriendin snel en met zo min mogelijk pijn bevallen van een gezonde baby’ is jouw mantra de komende uren.
6. En dan komt het verlossende appje: hij is er! Waaaaaaaah, je vriendin is moeder! De baby is er, hij is gezond, het is goed gegaan en je vriendin is de beste ooit! Tranen van geluk. Wat ben je trots op je vriendin en zo blij voor je vrienden!
7. Als je de nieuwbakken mama en haar newborn mag ontmoeten is het een groot emo-moment. Wow, je vriendin is moeder! Wat een held! Een dikke knuffel en zoenen voor je vriendin en haar vriend en dan is het knuffel-time met je nieuwste mini-vriendje.
8. Wat voelt dat goed, zo’n klein zoet baby’tje in je armen. Wat is hij warm, zacht en wat ruikt hij lekker. Is er iets liever dan dit?
9. Na een dikke afscheidsknuffel ga je met vlinders in je buik naar huis en denk je: wat is dit lief. Ik.wil.ook! Was je vriend mee en is hij ook overtuigd? Yep, jullie zijn besmet met het baby-virus. Het leukste virus dat er is.

Nog meer voordelen

Wil je nog niet zelf mama worden? Met je vriendin en haar baby afspreken is niet alleen heel gezellig, het is nog nuttig ook. Want, het vasthouden van een baby zorgt voor minder stress! Yoga, mindfulness, ademtechnieken? Een baby vasthouden helpt ook! Hoera, voor de baby van jouw BFF!

Hoe vond jij het toen jouw vriendin moeder werd? Begonnen jouw eierstokken ook te rammelen? Laat het ons weten in de comments.

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.