9 x wat ik al 1.000 keer gezegd heb en alsnog niet blijft hangen

door Gastblogger

Let’s be honest: heb jij weleens bedacht om jezelf op te nemen, zodat je sommige dingen niet 12.345 keer hoeft te herhalen? Gewoon af laten spelen gedurende de dag op hoop van zegen dat het dan echt een keer blijft hangen. Want hoe vaak je deze dingen ook zegt, roept, schreeuwt of fluistert… Dit blijven kids echt vergeten.

Sommige dingen kun je 1.000 keer tegen kinderen zeggen, dagen-, weken-, maandenlang herhalen – en nog lijkt het niet binnen te komen in de grijze massa’s van je kids. Je weet ineens hoe jouw ouders zich gevoeld hebben en kunt een golf van medelijden voor de juf of meester voelen. Er komt een dag dat jouw boodschap wel doordringt bij jouw mini’s, maar tot die tijd zijn dit dingen die je jezelf nog weleens zal horen zeggen…

1. Doe de deur achter je dicht

Combineer dit met de opmerking ‘we stoken niet voor de hele buurt’ en je hoort jezelf je eigen ouders napraten. Het maakt niet uit om welke deur het gaat: de autodeur, de wc-deur, de voordeur- de kamerdeur en nou ja, eigenlijk alles wat open en dicht kan: kids laten hem a l t i j d open staan.

2. Pas op je beker!

Want anders gaat het mis… Nou ja, dat gaat ondanks je waarschuwing vaak toch. Weer een beker (koude) thee, limonade, diksap, water wat over de tafel, de vloer of de bank gaat. #chill

3. Boven je bord eten!

Een beetje in het verlengde van de ‘Pas op je beker!’ is deze. Weer beschuitkruimels, hagelslag, spaghetti op de grond of op de tafel – want boven je bord eten is echt HEUL moeilijk als je kind bent.

4. Ruim je schoenen op

Dat je geen schoenen meer aan wilt als je binnen bent, dat snappen we. Maar dat ze dan precies op de plek moeten blijven liggen waar ze uitgedaan zijn, dat niet. Op de raarste plekken struikel jij over de schoenen, waarna je nog maar een keer roept…

5. Doe het licht uit

Want lichten aan laten staan in de badkamer, slaapkamer, wc, etc. is de normaaaalste zaak van de wereld. Niet alleen tijdens de donkere herfstdagen of avonden, maar ook gewoon op klaarlichte zomerse dagen.

6. Heb je de wc doorgetrokken?

Voor je het weet vind jij (of die vriendin die op bezoek komt) een ietwat onaangenamen verrassing in het toilet.

7. Heb je je handen gewassen? Met zeep?

Sluit naadloos aan op de voorgaande, maar deze vraag volgt er ook heel snel op. Vooral ook de toevoeging ‘Met zeep?’

8. Neem je … weer mee terug?

Vul hier in wat er de deur uit gaat: gymtas, knuffel, haarband, tasje, speelgoed, etc. Voor je het weet is er weer iets verloren of kwijt.

9. Niet doen!

Deze is multi-inzetbaar. Van niet aan je broertjes haar plukken tot vla bij de spinazie gooien en van schoenen vol met zand uittrekken in de woonkamer tot een hete pizza naar binnen werken, take your pick.. 

Natuurlijk hadden we deze lijst nog veeeeeeel langer kunnen maken (Loop even door, trek je schoenen aan, je moet echt een broek aan, etc.), maar dat leest nou eenmaal een stuk minder lekker. Welke zinnen zeg jij voor je gevoel echt veel te vaak? 

Nog even verder lezen? Misschien vind je dit ook leuk:

Vertel 't ons 2 reacties

  1. dit zijn precies!!!! die dingen die ik ook altijd moet zeggen!!! 😉
    maar wanneer gaat het wel doordringen dan????? 🙂

    1. Ehm ja, de dingen die mijn moeder altijd tegen mij zei begonnen te landen toen ik op mezelf ging wonen. En toen ik met kinderen werkte hoorde ik haar ook heel vaak praten. Dus ik denk vanaf 18 zo’n beetje? Maar of dat je nou moed geeft… Succes! ^Lian

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.