9x Hoe overleef je de kapper?

door Wendy

Het was nogal een dingetje, het eerste kappersbezoek van mijn zoon. En dus besloot ik op onderzoek uit te gaan: hoe wordt naar de kapper gaan een succes? Dank voor de lezerstips mede-mama’s! Lees en leer, want, een slimme meid is op een kappersbezoek met haar kind voorbereid…

1. Bereid je kind voor. Vertel hem in de ochtend al dat jullie vandaag naar de kapper gaan en zeg dat de kapper hem mooi gaat maken. Vanaf een jaar of drie is het een eitje, maar voor een kind midden in de terrible twos is het wat lastiger om te begrijpen wat je precies bedoelt.. Zet hem voor de spiegel, pak wat plukjes haar vast en maak een schaar van je wijs- en middelvinger en doe alsof je het knipt. Hopelijk snapt hij –al is het maar een beetje – wat je probeert uit te leggen.

2. Ook slim: doe als Linette. Zij nam haar zoon al mee naar de kapper toen hij nog klein was en leerde de kapperszaak zo al kennen. Ook mocht hij af en toe al even in de stoel zitten om te wennen.

3. Is je kind al ouder? Bespreek dan van tevoren welk kapsel er wordt geknipt. Want in een discussie bij de kapper heb je geen zin. Dat ervoer mijn vriendin P. Haar zoontje wilde een stoer geschoren lijntje in zijn haar. Ze liet zich overhalen. Aan de ene kant was het redelijk gelukt, maar de andere kant was zo schots en scheef dat haar zoontje drie weken lang met een muts in de klas zat. Wil.je.niet.

4. Heb je nog een kind? Laat de ander het liefst thuis. Dat de ene boze bui, de ander aansteekt is bekend. Ook dat wil je niet.

5. Koop je kind om met snoep. Enorm verantwoord, NOT! I know. Ik schaam me er ook best voor maar desperate times call for desperate measures, zoals het zo mooi wordt beschreven in het Engels. Ook bij Esther en haar kinderen helpt het vooruitzicht aan snoep. Dus zorg voor een snoep-beloning na afloop, het liefst iets waar hij normaal gesproken niet zo vaak van mag smikkelen.

6. Heeft je kind een favoriete knuffel? Hop, ook mee in de tas. Krijgt hij in bed nog een speen? Pak die ook in.

7. Neem een tablet, telefoon of zelfs een laptop mee. Ellen laat haar kinderen een filmpje kijken of een spelletje spelen om ze zoet te houden.

8. Ga, net als Mirka naar een kapper die gespecialiseerd is in het knippen van kinderen. Die hebben niet alleen veel geduld, maar vaak ook kinderspeelgoed om hem mee te vermaken.

9. Duim hard, heel hard dat hij kalm blijft, niet gaat krijsen en vooral recht blijft zitten.

En dan… You did it! Hoera mam! Treat yo self met een wijntje en chocola. Je hebt een topprestatie geleverd, dat mag gevierd worden!

 

Hoe overleef jij het kappersbezoek met je kind? Heb jij andere tips? We horen het graag…

 

Meer lezen:

Het eerste niet zo succesvolle kappersbezoek met mijn zoon

Zwemles: wanneer start je?

Slaaptips van een pro

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.