De A van Army green

door Gastblogger

Er valt heel veel over mode te vertellen en er zijn behoorlijk wat termen die voor ‘de mode-leek’ soms gissen zijn. Mijn collega Okke – een hoogst intelligente e-commerce meneer – staat vaak met hoog opgetrokken wenkbrauwen naast me met een een modevraag. “Nienke, wat is een chino??” Meestal kan ik hem sussen door aan te geven dat het gros van de mensen het niet weet en heel soms lach ik hem stiekem een beetje uit. Daarom stond hij op de komst van een mode ABC. Voor hem en voor jou. Om alle verwarringen en twijfels de wereld uit te helpen. Laten we beginnen met de A. De A van Army.

Army green

Het woord ‘army‘ wordt vaak gebruikt in combinatie met green, oftewel army green. Legergroen, camouflagekleuren, het komt allemaal een beetje op hetzelfde neer. Het duidt op een soort schutkleur groen. Een kleur waarmee je in feite een beetje op gaat in de natuur. Precies; zoals dat in de leger ook de bedoeling was. Even ter verduidelijking: de staal hieronder is legergroen.

Army green

Army jacket

Dit seizoen zijn ze in de mode voor volwassenen al helemaal hot: de korte army jackets. Dit zijn jasjes en vestjes die op het ouderwetse soldatenjasje zijn geïnspireerd. Een beetje vormloos, maar daardoor heel stoer. Ze komen vaak in legergroen (dat was te verwachten) en zijn bewerkt met patches. En als je het bij de mode voor volwassenen ziet, dan weet je het vaak al: dit jasje kunnen we volgend seizoen ook zeker verwachten in de kids collecties.

Dit seizoen was het jasje te vinden bij IKKS en Petrol. Ze worden parka genoemd, maar zijn eigenlijk te kort om parka te zijn. De parka is overigens een jas die oorspronkelijk ook op een oude legerjas is geïnspireerd. Meer over de parka lees je hier. Mijn advies: draag het legerjasje over een jurkje of outfitje wat eigenlijk een beetje (te) netjes is. Dat jasje geeft net even ‘die swung’ die zo’n outfit nodig heeft. Oh, en vergeet de mouwen van het jasje niet een paar keer om te slaan, dat maakt het wat minder pompeus.

 

Geplaatst in: Mode
Deel dit artikel

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.