Activiteiten voor een coronaproof én geslaagde Pasen

door Tessa

Pasen staat weer voor de deur én dat betekent een lang weekend vrij. Heerlijk! Extra tijd om activiteiten te ondernemen met het gezin, die ook nog eens coronaproof zijn. Want waar we vorig jaar misschien dachten één Pasen in coronatijd te vieren, is nummer twee nu ook een feit. Geen grote familiebrunch of paaseitjes zoeken met opa’s en oma’s. Maar tijd samen, met het gezin, doorbrengen. Zeker nu de kids weer gewoon naar school gaan, kunnen deze momenten samen extra fijn zijn. Want geloof ons: een geslaagde Pasen hoeft helemaal geen uitdaging te zijn. Met deze activiteiten heb jij gegarandeerd een leuke Pasen. Gewoon thuis. Ready?

Paaseieren proeverij

Denk je aan Pasen? Dan denk je aan paaseieren. Want naast uitgebreid ontbijten, is het ook weer tijd om legaal te snoepen. Yay! En dat wij Nederlanders dol zijn op paaseitjes blijkt ook uit de cijfers. Gemiddeld worden er 47 paaseitjes per persoon gegeten tijdens de feestdagen. En met zo’n aantal kunnen ze maar beter lekker smaken dachten wij. De klassiekers wit, melk en puur zijn misschien wel het meest bekend. Maar tijdens een echte paaseieren proeverij mogen de volgende bijzondere én lekkere paaseitjes ab-so-luut niet ontbreken. Wat dacht je van deze smaken? Karamel zeezout, melk pindakaas, praline crunch, macchiato, framboos cheesecake en spectuloos karamel… Mmmm ben jij al onderweg naar de supermarkt?

Bestel een Paasbrunch

Zin in een uitgebreide Paasbrunch thuis, zonder zelf de hele dag in de keuken te staan? Bestel ‘m dan! Want we blijven het zeggen: de horeca steunen is niet alleen goed, maar ook nog eens heel lekker. Zeker nu de terrassen dicht blijven, zullen veel restaurants de meest creatieve menu’s opstellen om jou thuis te voorzien van een geslaagde Pasen. Dek de tafel mooi op, zet kleurrijke bloemen neer en verstop wat paaseitjes onder de borden en in glazen. Plezier gegarandeerd!

(Paas)wandeling

Als we de voorspellingen mogen geloven nemen de temperaturen toe. En komt dat even goed uit nu Pasen steeds dichterbij komt. Volgende week kan het zelfs al twintig graden worden. Ja echt! Het ideale weer om een stukje te wandelen met het gezin. Naar het strand? Yes! Naar het bos? Dat kan ook! Of ga gewoon een blokje om. Want waar jullie ook een stukje gaan wandelen, het is hartstikke gezond.

Picknick

Organiseer een echte paasbrunch picknick. En of dit nou in de woonkamer of tuin is, het is sowieso gezellig. Pak een kleed, maak de lekkerste paasgerechten en zitten maar. Verstop wat paaseieren en de zoektocht kan van start gaan. 3, 2, 1 gooo…

Pssst geef de zoektocht meteen een educatief karakter en maak er een echte speurtocht van. Schrijf op elk verstopt ei een letter en zorg dat deze letters samen een woord vormen. Zo krijgt het paaseieren zoeken een extra uitdaging!

Paaseieren versieren + eieren survival

We hadden het net al over bijzondere én lekkere smaken van paaseitjes. Maar misschien is het versieren van een paasei nog wel leuker. De kids zijn weer een paar uurtjes zoet en dat vinden papa en mama ook wel fijn, toch? Daarnaast is het knutselen ook nog een goed voor jouw kind. Waarom? Dat lees je in deze blog. Maar even terug op die paaseieren versieren: kook wat eieren, pak verf en stickers erbij en laat de kids hun creativiteit uiten. Geen verf in huis? Nagellak doet het ook goed.

Voor een survival komen die versierde eieren ook goed van pas. Daag elkaar uit en zet een parcours in de tuin of woonkamer uit. Leg zo snel mogelijk met een ei op een lepel de route af. Wie kan zich de grote winnaar aan het einde van de dag noemen?           

Videobellen

Het blijft gek om Pasen te vieren zonder families of vrienden. Maar we moeten het toch écht nog even volhouden. Bel jullie dierbaren op en zet het beeld aan: zo kunnen jullie elkaar toch nog even zien.

Welke smaak paaseitje mag absoluut niet ontbreken tijdens de paaseieren proeverij? En hoe vieren jullie Pasen dit jaar? Wij zijn benieuwd! Laat het ons weten in de comments…

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Beeld: NONO

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.