Avondje bankhangen met het gezin doe je samen met deze Netflix films

door Tessa

De herfst is officieel begonnen, de maatregelen zijn aangescherpt en de vakantie is in zicht. Dat die dit jaar net even anders dan anders zal verlopen is een feit. Dit najaar kunnen we namelijk niet massaal op zoek naar de nazomer in het buitenland. Maar stiekem is thuis met het hele gezin nét zo fijn. Zeker met de aankomende regendagen inzicht… Speel een familiespel of duik een hele avond de bank op. Kids in pyjama, wat lekkers erbij en kijk de ene naar de andere film weg. Nog geen inspiratie voor een goede film? Je vindt het in deze blog!

Brammetje Baas

Brammetje Baas is een echte Nederlandse speelfilm voor het hele gezin. Een film waarin de zevenjarige Brammetje leeft in zijn eigen fantasie. Wanneer hij naar groep drie gaat hoopt hij Chinees te leren. Maar zijn hoop gaat verloren wanneer hij daar meester P. Vis tegenkomt… Leeftijd: alle leeftijden.

De Boskampi’s

‘Hé, heb je het tegen mij!?’ Een jongen die zwaar gepest wordt en doet alsof zijn vader een maffiabaas is. Dat maakte Rikkie zijn pestkoppen en nieuwe buren wijs. Benieuwd hoe dit afloopt? Waarschijnlijk vooral wanneer je weet dan zijn vader eigenlijk een brave boekhouder is… Leeftijd: 6+.

Gnome Alone

Nadat de tiener Chloe met haar moeder is verhuisd, ontdekt ze dat er in het nieuwe huis pratende tuinkabouters wonen die haar hulp nodig hebben om de wereld te redden. Chloe staat voor een lastige keuze: gaat ze haar best doen voor school? Of de kabouters helpen in strijd tegen de Troggs. Leeftijd: 6+.

A Dog’s Way Home

Kunnen jouw kids urenlang dierenfilmpjes kijken? Dan mogen ze deze film niet voorbij laten gaan… ‘A Dog’s Way Home’ vertelt het hartverscheurende avontuur van hondje Bella en baasje Lucas. Maar vinden ze elkaar terug? Houdt zelfs een afstand van honderden kilometers ze niet uit elkaar? In deze film leren kids hoe intens de band tussen mens en dier kan zijn. Leeftijd: 9+.

Now Is Good/ Voor ik doodga

De internationale bestseller mag niet ontbreken in het lijstje. Een film over een meisje van zestien, dat weet dat ze nooit de zeventien zal halen. Tessa heeft leukemie en nog kort te leven. De tijd die ze nog heeft, wil ze dan ook goed besteden. Ze maakt daarom een lijst van tien dingen die ze absoluut gedaan wil hebben, voordat ze dood gaat… Leeftijd: 15+

Welke film hebben jullie met het hele gezin op de bank gekeken tijdens de regenachtige herfstdagen? Laat het weten in de comments!

Misschien vind je dit ook leuk:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.