Babyshower: yay of nee?

door Gastblogger

Babyshower. Als het onderwerp opduikt in een groepsapp probeer ik het altijd twijfelachtig te negeren. Ik word er een beetje weeïg van.

Iedere keer dat één van mijn vriendinnen op het punt staat om te ‘poppen‘, is er iemand die besluit dat het tijd is om de welbekende, Amerikaanse shower te geven. En iedere keer vraag ik me af: ‘Waarom?’ Sinds wanneer hebben we ons laten meeslepen door het ‘over the top’ van de Amerikaanse cultuur… Zijn wij niet broodnuchtere Nederlanders, die best een traantje voelen opkomen bij het zien van een nieuw baby’tje van vrienden of familie, maar het dan ook weer ferm wegslikken met een kruimelig beschuitje met muisjes?

Na de laatste babyshower hadden we (ik en de friends) besloten dat we het altijd voor het éérste kindje zouden doen – het tweede of zelfs derde kindje werd ons een beetje te gek – en nóóit, maar dan ook nóóit enge spelletjes (lees: koekhappen uit een luier) zouden doen. Maar ja, al de nieuwe moeders en mommies to be zitten bomvol met moederlijke hormonen (begrijpelijk!) en zijn door al dat hormoongeweld ‘De afspraak’ tóch een beetje vergeten. En voordat je het weet zit je dan kinderloos en met een kater weer onder de roze vlaggen en drink je uit prinsessenbekers.

De spelletjes laten ze gelukkig nog steeds thuis. Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op mijn vriendinnen, ik gun ze van harte een babyshower en ben net een hartjesoog smiley als ik kijk naar het door hun voortgebrachte grut… Maar tóch blijft die babyshower in mijn ogen over the top. Kunnen we niet gewoon lekker met elkaar lunchen (met wijn?) en toevállig een cadeautje geven? Vergeet namelijk niet dat er daarná ook nog een kraamcadeau volgt! Heel benieuwd wat jullie vinden en doen! Houden jullie het bij een klein babybezoekje of worden er showers gegeven, luiertaarten gebouwd en namenspelletjes gespeeld?

 

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.