BBQ-time: voor jou EN de kids leuk!

door Gastblogger

Wat staat er op het menu op een mooie warme zomeravond…? Een gezellige barbecue natuurlijk! Maar hoe pak je dat nou aan met kids? Hoe zorg je ervoor dat de jongsten het ook naar hun zin hebben tijdens deze ‘lange zit’? Wij hebben een paar praktische tips en lekkere food-ideeën voor je op een rij gezet!

Safety first

Barbecueën blijft een gevaarlijk iets. We hoeven natuurlijk niet uit te leggen hoe gevaarlijk een ‘open vuur’ is, helemaal in combinatie met kinderen. Daarom is het heel belangrijk dat er altijd een volwassene bij de barbecue blijft, die ook de kinderen in de gaten houdt. Om het voor de kinderen nog een stukje duidelijker te maken, kan je met stoepkrijt een cirkel tekenen rondom de barbecue. Spreek met de kinderen af dat ze niet binnen de cirkel mogen komen.

BBQ-time

Maak van de barbecue een echt feestje! Kleed bijvoorbeeld samen met de kids de tuin leuk aan. Denk hierbij aan gekleurde lampions, leuke lampjes, hang wat vlaggetjes op en dek de tafel met gekleurde borden en bekertjes.
Ondanks dat je als moeder je kind eigenlijk niet te dicht bij de barbecue wil hebben, kan je ze wel mee laten helpen met de voorbereidingen en het uitkiezen van het eten. Laat de kids bijvoorbeeld hun eigen spiesjes maken. Snij verschillende soorten vlees, vis en groenten alvast in stukjes en laat ze daarmee hun eigen prikkertjes vullen. Uiteraard onder een toeziend oog van papa of mama! Oudere kinderen kan je vragen om een salade te maken, zij mogen bepalen wat ze lekker vinden en wat erin komt! Ook kan je ze laten kiezen wat er allemaal op de barbecue komt, worstjes, hamburgers of misschien wel kippenpoten?

Sweets for my sweet

En last but not least, het allerlekkerste van de barbecue… Toetjes! Ook een toetje kan je gemakkelijk klaar maken op de barbecue. Wat dacht je van frisse fruitspiesjes van appel, mango en banaan? Of maak een heerlijke zoete spies, gevuld met marshmallows en stukjes aardbeien, speciaal voor de zoetekauw!

In case of emergency

Een ongeluk zit in een klein hoekje… Heeft iemand zich tijdens de barbecue toch verbrand? Koel de wond gedurende 10 minuten af met lauw zacht stromend water. Wij raden aan om na het koelen een brandwondengel aan te brengen op de wond. De gel trekt de brand uit de wond, koelt en verzacht. Door de hydraterende werking van de gel blijft de huid zacht en soepel.

Is het een open brandwond? Ga dan zo snel mogelijk naar de huisarts of dichtstbijzijnde huisartsenpost, zij kunnen deze wonden het beste behandelen.

Heb jij kleine barbecuefans thuis en geniale tips om deze zomerse avonden voor iedereen gezellig en leuk te houden? Let us know!

Misschien vind je dit ook interessant:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.