7 tips voor de perfecte babyshower!

door Gastblogger

Hield ik onlangs nog een betoog tégen het houden van babyshower, kom ik dan nu toch zomaar op de proppen met de beste tips vóór een babyshower! Hoe dat zo? Vriendin E. had onlangs voor vriendin R. een babyshower georganiseerd en dat was zo in kannen en kruiken, dat we daar nog best een puntje aan kunnen zuigen. (Er was zelfs wijn. Hoera!) Het was niet truttig, het was gezellig en iedereen had het naar z’n zin. Hoe organiseer je nu een babyshower en wat zijn onze beste tips?

De locatie

  • Zorg voor een plek waar iedereen goed kan parkeren. Mommy’s to be zijn niet altijd even goed ter been, dus een auto biedt uitkomst en een goede parkeerplek in dat geval dus ook. Zorg daarbij voor genoeg ruimte: in ons geval was diegene met het grootste huis ‘de klos’, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een externe locatie als een gezellige lunchroom (dit is dan weer afhankelijk van het budget dat je hebt).

De timing

  • Wat wij bijna altijd aanhouden – hierdoor is de verrassing er helaas wel een beetje af – zijn de eerste weken van het zwangerschapsverlof van de gelukkige. Je vriendin heeft dan een beetje tijd gehad om bij te komen, maar tegelijkertijd breekt er fysiek ook een behoorlijk pittige tijd aan. Een leuke surprise party georganiseerd door je beste vriendinnen (en familie) is dan een fijn steuntje in de rug én maakt deze periode nog wat specialer.

De genodigden

  • Het belangrijkste is dat het feestvarken zich happy voelt en vooral niemand mist. Inventariseer daarom, samen met bijvoorbeeld de moeder van je vriendin (die weten wonderbaarlijk veel!), wie er echt moeten zijn. Van de vriendinnen en familieleden die het meest dichtbij staan, tot sportmaatjes en collega’s met wie ze dik is.

Food & beverages

  • Dit is dus weer afhankelijk van de locatie. Indien je het buiten de deur doet (als in: niet thuis bij één van de genodigden), dan betekent het ook dat de kosten iets oplopen. Daar tegenover staat dat niemand enige hussle van tevoren heeft, dat alle genodigden heerlijk in de watten worden gelegd én je de rommel achteraf ook hebt uitbesteed. Ga voor een high tea of lekkere lunch. Check wel even de menukaart van tevoren of spreek wat af met de eigenaar, want de mommy to be mag helaas niet alles hebben. Ook haar lievelingseten – dat ze tijdens de zwangerschap niét mag eten – serveren,  is een beetje uit den boze. Wij hebben mama’s die bijna gaan kwispelen van filet americain en het is toch wat flauw als het er wel staat, maar het mag niet gegeten worden.
  • Organiseer je het feestje bij iemand thuis, dan is het weer een heel ander verhaal. Catering is natuurlijk mogelijk, maar leuker is om iedereen wat mee te laten brengen. Meestal vraagt de gastvrouw rond bij de genodigden wat iedereen van plan is om mee te brengen (vergeet de drankjes niet!) en kan dan vervolgens nog een beetje bijsturen indien er vijf appeltaarten op het menu blijken te staan. Bij ons zijn erg succesvol: smoothies, fruitsalade, quiches, een soepje, brood met dipjes als humus, dadel-kokosbolletjes (to die for), en tot slot een flesje wijn – je bent immers niet allemaal zwanger/met de auto 😉 – én een flesje wijn zonder alcohol. Ja, dat bestaat en dan hebben we het niet over de Jip en Janneke-variant.

Cadeautjes

  • Eén gezamenlijk cadeau is voor de verbondenheid tussen de verschillende genodigden wel erg leuk om te doen. Een klapper is het boxkleed en ook de draagzak die we onlangs aan onze vriendin gaven, viel enorm in de smaak.
  • Daarbij geeft iedereen vaak nog een klein cadeautje dat varieert van rompertjes tot hydrofiele luiers.

Tot slot zou ik nog op spelletjes in kunnen gaan, maar de ideeën erover verschillen zo per persoon, dat ik mijn ideeën hierover aan de kant schuif en als enige advies meegeef: doe vooral wat bij de mommy to be past!

Geplaatst in: Ouders
Deel dit artikel

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.