Boodschappen doen met kids doe je zo!

door Lidian

Je kent het wel… het ene moment staan jullie gezellig boodschapjes te doen en is alles nog leuk, het andere moment ligt je kind krijsend op de vloer omdat hij z’n zin niet krijgt. Een welbekend fenomeen als je het mij vraagt! Maar goed, die boodschappen moeten op een of andere manier toch in de winkelwagen belanden! Om de supermarkt met kinderen (EN boodschappen) uit te komen, zonder er 4 uur over te doen, hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Met deze 12 tips wordt samen boodschappen doen een eitje!

Zo blijft het leuk!

 1. Maak samen een boodschappenlijstje
  Wat eten jullie deze week? Ga er eens samen goed voor zitten en maak een lijstje met alles wat jullie nodig hebben! Van brood en hagelslag tot fruit en wc-papier. Een goede voorbereiding is het halve werk!
 2. Kies het juiste tijdstip
  Voor een kind is het niet fijn om in een overvolle winkel te lopen, hierdoor worden de zintuigen teveel geprikkeld. Ook is het voor jezelf niet fijn! Drukke gangpaden, lange wachtrijen bij de kassa… nee, dat is écht niet fijn. Einde van de middag kan je vaak het beste vermijden, dan is de topdrukte. In de ochtend is het vaak een stuk rustiger en heb je ook nog eens veel kans op verse producten! Kan je niet in de ochtend? Dan is het altijd nog een optie om na half 8 ’s avonds te gaan, mits je kleintje dan niet al op bed ligt.
 3. Geef je kind ook een boodschappenlijstje
  Maak niet één boodschappenlijstje, maar twee! Zo kan jouw kleintje met jou meekijken wat er nog allemaal gehaald moet worden, laat je lieveling desnoods de items afstrepen. Check, what’s next?!
 4. Laat je kind mee zoeken naar de boodschappen!
  Is jouw kind oud genoeg en vindt hij het leuk om mee te helpen? Laat hem dan mee zoeken! Wel alleen de makkelijke en niet zware boodschapjes natuurlijk. 😉
 5. Maak vooraf duidelijke regels
  Kinderen willen vaak graag weten waar ze aan toe zijn. Als je vooraf duidelijke regels met elkaar maakt, zal het voor jouw kleine duidelijk zijn wat hij wel en niet mag in de winkel. Spreek bijvoorbeeld af dat als hij zich goed gedraagt, je hem erna beloont voor goed gedrag met een warme stroopwafel. En… remember, nee is nee!
 6. Niet te lang
  Neem de tijd in de winkel maar zorg er wel voor dat je niet staat te treuzelen. Dit kan ervoor zorgen dat het allemaal te lang duurt voor je kids waardoor ze zich gaan vervelen en de grenzen gaan opzoeken.
 7. Zorg dat je kind z’n vol buikje heeft en uitgeslapen is
  Een lege maag zorgt ervoor dat je onnodig (lekker) eten gaat meenemen, wat je eigenlijk he-le-maal niet nodig hebt! Dat wil je natuurlijk voorkomen, zorg er dus voor dat jouw kleintje met een vol buikje mee de supermarkt in gaat. En jijzelf ook! 😉 Ook een dutje van te voren kan helpen, niemand wordt er vrolijker op als hij moe is én honger heeft!
 8. Ga niet in discussie en blijf kalm
  Nee is nee, probeer niet in discussie te gaan en keep calm! Je kan dit. 😉
 9. Vertel je kind wat je aan het doen bent
  Kids vinden het fijn om te weten waar je mee bezig bent. Vertel dan ook wat het volgende product op het lijstje is waar jullie naar op zoek gaan!
 10. Complimenten geven!
  Heeft je kleintje zich goed gedragen in de winkel? Dan is dat zeker een dik compliment waard. Zorg dat je goed gedrag beloond en ook laat weten wat er precies goed ging!
 11. Trek je niets aan van anderen
  Dit kan natuurlijk erg lastig zijn… vooral als je kleine besluit om krijsend door de gangpaden te gaan rollen en iedereen laat weten dat hij zijn zin niet krijgt. Maar lieve mommies & daddies, don’t worry! Iedere ouder heeft dit meegemaakt en weet precies hoe jij je op dat moment voelt! En voor de personen die er wel wat over te zeggen hebben, tsja… trek je er gewoon niks van aan. Niemand is perfect! 😉
 12. Boodschappen laten bezorgen
  Geen zin om de supermarkt te betreden met jouw mini dramaqueen? Dan kan je jouw boodschappen ook lekker laten bezorgen. Scheelt weer! 😉

Doen jullie wel eens samen boodschappen en hoe zorgen jullie ervoor dat het leuk en gezellig blijft? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen en tips! Laat je het ons weten?

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Beeld: Me & My Monkey

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.