Boy or girl: voorspel het geslacht van je baby!

door Tessa

Je bent zwanger! Heb je al een voorgevoel of het een meisje of een jongetje gaat worden? Misschien dat jouw vriend(in) wel het tegenovergestelde denkt. Het is een spannende periode! Natuurlijk is de gezondheid van jouw kindje het allerbelangrijkst, maar het geslacht maakt veel ouders erg nieuwsgierig. Ook als het de tweede of misschien wel derde baby voor jullie wordt. Vanaf ongeveer zestien weken kan er met zekerheid gezegd worden wat het geslacht van de baby is. Maar hoe leuk is het om hier al veel eerder over na te denken en te proberen het geslacht te voorspellen?

In deze blog zetten we verschillende bakerpraatjes op een rij. Deze bakerpraatjes werden vroeger al gebruikt om te voorspellen of je een jongen of meisje zou krijgen. En of dit helemaal klopt? Dat zullen we niet zeker weten. Maar het is wel héél leuk om samen te voorspellen en bij de (eventuele) geslachtsbepalende echo te kijken of jullie voorspelling klopt. Willen jullie het liever niet weten tot de geboorte, dan blijft het nog even spannend. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Huidverandering

Tijdens de zwangerschap kunnen er veel dingen veranderen. Zo komt het ook bij veel vrouwen voor dat ze tijdens de zwangerschap te maken krijgen met huidverandering. Als je in verwachting bent van een meisje, dan wordt er gezegd dat de huid wat vetter wordt. Merk je juist dat jouw huid wat droger is? Dan kun je rekenen op een jongen. Heb jij al een voorspelling?

Zwangerschapsgloed

A natural glow? Yes please! Welke vrouw wil dat nou niet? En wist je dat deze zwangerschapsgloed ook iets over het geslacht van de baby kan zeggen? Vroeger zeiden ze al dat je alleen zo’n glow kan krijgen als je zwanger bent van een jongen. Zou het kloppen?

Lichaamshaar

Lichaamshaar, ook dit kan gaan veranderen tijdens de zwangerschap… Misschien is dit een van de iets minder fijne bakerpraatjes, maar we slaan hem zeker niet over! Als jouw haar sneller gaat groeien en het ook dikker is, dan zeggen ze dat het een jongetje wordt. Geen verandering? It’s a girl!

Puistjes

Oh nee, puistjes. We zijn er allemaal niet echt dol op. Maar ook dit kan weer iets zeggen over het geslacht van jullie baby. Bij het in verwachting zijn van een meisje zullen er eerder puistjes optreden dan bij de zwangerschap van een jongen. We hadden het net al kort over de huidverandering, dit staat ook zeker in verband met het krijgen van puistjes tijdens de zwangerschap.

Gewichtstoename

Iedere vrouw komt wel wat aan tijdens de zwangerschap. Zijn die extra’s kilo’s vooral rondom je buik terug te zien? Dan ben je zwanger van een jongen volgens dit bakerpraatje. Komt er ook extra gewicht bij op andere plekken? Dan verwacht je waarschijnlijk een meisje.

Cravings

Chocolade, ijs, augurken of misschien wel héél veel chips en snoep? Cravings zijn tijdens de zwangerschap niet te ontgaan. Voor iedere zwangerschap is het ook weer anders. Grijp jij de hele dag naar zoetigheid? Dat betekent dat je een meisje krijgt. Geniet jij meer van hartige en zoute snacks? Dan groeit er waarschijnlijk een jongen in jouw buik!

Het geslacht van grote broers of zussen

Hebben jullie al kids? Het geslacht van de grote broers of zussen kan namelijk ook wat zeggen over het geslacht van de aankomende baby. Als de eerste twee kids van een gezin een jongetje zijn, dan is er 75% kans dat het derde kindje ook een jongen is. Twee girls in huis? Dan is het ook 75% kans dat het derde kind een meisje wordt. Spannend!

De vorm van jouw buik

Dit is misschien wel de bekendste mythe en heb je ongetwijfeld al weleens voorbij horen komen. Heb je een puntige buik? Dan zal het waarschijnlijk een jongetje worden. Ronde buik? Dan is het volgens dit bakerpraatje een meisje.

Wat denken jullie dat het geslacht wordt van de baby na het lezen van deze bakerpraatjes? Laat het ons weten in de comments!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Beeld: Noppies

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.