Communiekleding

door Gastblogger

Doet jouw kind ook zijn eerste communie dit jaar? Een feestelijke gebeurtenis, dát moet dus gevierd worden! Nodig je familie en alle vriendjes en vriendinnetjes van je kind uit, haal de lekkerste taart in huis en zorg natuurlijk voor een te gekke outfit voor het feestvarken. Wij zochten de meest feestelijke communiekleding voor jongens en meisjes uit.

Voor jou een selectie van de leukste communiekleding uit de webshop. Scroll helemaal door naar onder om de jongenskleding te bekijken.

Wat is ‘eerste communie’?

Niet iedereen weet wat communie doen is, daarom een korte uitleg. Kinderen maken kennis met het Christelijke geloof door communie te doen. De communie vindt plaats rond het zevende levensjaar. Tijdens verschillende bijeenkomsten leren kinderen elkaar kennen en worden ze wegwijs gemaakt in de kerk. De afsluiting van deze periode is het doen van communie. Voor kinderen is deze dag een feestelijke gebeurtenis, omdat zij samen met een groepje andere kinderen een tijd lang hebben toegewerkt naar deze speciale dag.  Na afloop van de eerste communie, komen vrienden en familie langs en krijgt het kind dat communie heeft gedaan vaak cadeautjes.

Communiekleding

Omdat het zo’n speciale, feestelijke dag is, wordt er dus ook speciale feestkleding gedragen: communiekleding. Bij communiekleding voor meisjes moet je denken aan lichte gekleurde – vaak roze of witte – jurkjes, rokjes, tops, blouses en bolero’s. De merken die de meeste meisjes communiekleding hebben zijn Jottum, Rumbl, Le Chic en Tommy Hilfiger. Ook hebben deze merken mooie, bijpassende accessoires als tasjes en haarbandjes. Communiekleding voor jongens bestaat vaak uit een nette broek en overhemd, een colbertje en soms ook een gilet. Natuurlijk mag een mooi accessoire als een strikje of stropdas niet ontbreken op zo’n feestelijke dag! De merken waar je gegarandeerd goed zit qua jongens communiekleding zijn McGregor, Tommy Hilfiger en LCEE.

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.