Coronaproof trakteren

door Maroucha

Deelden wij eerder al de coolste traktatietips, gezonde traktaties, de lekkerste traktaties, makkelijke traktaties voor peuters en hoe jouw kindje voor het eerst kan trakteren ter ere van de 1e verjaardag, moeten we het nu even he-le-maal anders gaan doen. Want sinds 2020 is er een nieuwe term in het rijtje bijgekomen… ‘coronaproof trakteren’. En dát is toch net even anders. Want ouders hoeven niet meer de keuken in om de lekkerste en mooiste traktaties te bakken, of in elkaar te knutselen. Nee, vanaf nu wordt juist onze creatieve geest geprikkeld om zo origineel mogelijk te zijn. Maar wat houdt coronaproof trakteren eigenlijk in? Wij leggen het je uit en geven je een paar leuke én originele voorbeelden voor zowel het kinderdagverblijf als de basisschool!

Coronaproof trakteren

Op veel scholen mag er gelukkig wel gewoon nog getrakteerd worden! Maar vanwege alle maatregelen én uit hygiënisch oogpunt moeten deze traktaties nu wel aan een paar regels voldoen. Bij veel scholen en kinderdagverblijven betekent dat dus dat er voorlopig alleen voorverpakte traktaties uitgedeeld mogen worden. Zelf iets maken of lekker kokkerellen in de keuken zijn dus uit den boze. Maar óók voorverpakt kun je nog steeds iets leuks en origineels maken, zodat jouw kleintje coronaproof kan trakteren! We hebben een aantal leuke ideeën op een rijtje gezet.

Trakteren op het kinderdagverblijf

Knijpfruit met wikkel 

Deze week wordt mijn dochter één jaar en mag dus voor het eerst trakteren op het kinderdagverblijf. Ze zit in een horizontale groep, met kindjes van 0 tot 2 jaar. Daarom laat ik haar knijpfruit trakteren, dat vinden bijna alle kindjes lekker! Ik heb er een leuke wikkel omheen gedaan met haar foto en naam erop.

coronaproof trakteren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de blog van Liefs van Cindy lees je hoe je deze traktatie zelf kunt maken én deelt zij gratis printables voor jouw knijpfruittraktatie!

traktatie peuterspeelzaal kinderopvang knijpfruit

liefsvancindy.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitdeelboekjes

Bij het knijpfruitje heb ik ook nog een uitdeelboekje gedaan, zodat de kindjes ook nog wat leuks mee naar huis kunnen nemen. Ik had er zelf nog nooit van gehoord maar je hebt heel veel verschillende soorten uitdeelboekjes, denk aan Woezel en Pip, Dikkie Dik, Bumba, Nijntje, Gonnie en vriendjes en nog veel meer. Zelf heb ik gekozen voor ‘Lezen en leren met Rupsje Nooit Genoeg’, zodat het niet alleen een leuk, maar ook een educatief cadeautje is.

coronaproof trakteren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danoontje Bumba’s

Is jouw kleintje ook zo gek op Danoontje én Bumba? Maak dan je eigen Bumba’s met een lekker Danoontje als neus. Download op de website van party-kids.nl de Bumba gezichten om uit te printen, Danoontje erop plakken en klaar is Kees! 😉

coronaproof trakteren

Hanneke Nauta-Verdult

bumba-danoontje

party-kids.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Letter vetkrijtjes
Deze superleuke vetkrijtjes kreeg mijn dochter Rebel van haar kleine vriendinnetje als kerstcadeautje. Haar mama – mijn zwangerschapsvriendin – (lang leve zwangerschapsyoga- en zwemmen!) had deze krijtjes laten maken bij krijtjes & kleurtjes voor de vriendjes van haar dochter. Iedereen kreeg zijn eigen naam, zo gaaf en origineel!

coronaproof trakteren

 

 

 

 

 

 

 

Trakteren op de basisschool

Unicorn wafels

Heb jij een grote unicorn fan in huis? Maak dan deze leuke traktatie van suikerwafels! Niet per se heel gezond, maar wel errug lekker… Helemaal coronaproof omdat ze ook voorverpakt verkocht worden. Knip van gekleurd papier verschillende vormen uit die passend zijn bij een unicorn, denk aan oren, de hoorn en leuke details als ogen, haar of een zonnebril. Plak deze vormen vervolgens op de verpakking en je hebt je eigen eenhoorn! (Je kan de hoorn ook van kabelspek maken of van een lolly zoals Natalie heeft gedaan. Helaas zijn deze lolly’s niet meer te koop vertelde zij ons… maar wees creatief en maak er zelf iets leuks van!)

coronaproof trakteren

Deborah Weijts

coronaproof trakteren

Natalie Smits

 

 

 

 

 

 

 

 

Autobaan op kruidkoek

Speciaal voor de echte autofreaks, een heuse autobaan mét auto! Maak met zwart en wit papier een autobaan en plak dit op een voorverpakte kruidkoek. Je maakt het helemaal af als je er nog een leuk klein autootje bovenop plakt met dubbelzijdig plakband!

coronaproof trakteren

Linda Brinkerink

 

 

 

 

 

 

 

Fruitshoot met eigen wikkel

Een flesje Fruitshoot is bij veel kids geheid een succes! Maak een leuke nieuwe wikkel voor het flesje, met daarop de naam en leeftijd van jouw kind. Ben je een creabea? Maak er een waar kunstwerk van met foto’s van de jarige, of juist van de popgroep of het tekenfilmfiguur waar jouw mini fan van is!

coronaproof trakteren

Roxy Huizer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pringles met eigen wikkel

Wat je hierboven al las voor een flesje Fruitshoot, kan je natuurlijk ook doen voor een busje Pringles. Maak mooie unicorn wikkels, of ga juist voor een stoere Fortnite wikkel voor jouw kleine gamer. Ben je zelf niet zo handig met computers? Neem dan snel een kijkje via deze link voor wat hulp!

coronaproof trakteren

Stephanie Siffels – Meijer

coronaproof trakteren

Angela de Jong

coronaproof trakteren

Marianne Bastiaansen – Maus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEGO poppetjes met groentechips

Is jouw kleintje urenlang aan het bouwen met LEGO? Dan is dit dé ideale traktatie! Koop zakjes groentechips en maak van geel papier verschillende LEGO hoofden- en handen. Van groen papier maak je de armen. Plak dit aan de zakjes groentechips vast en je hebt jouw eigen LEGO poppetjes!

coronaproof trakteren

Sarah van der Vliet

 

 

 

 

 

 

 

Heb jij nog leuke tips om coronaproof te trakteren? We lezen het graag in de comments of mail ons jouw idee (met foto’s) naar marketing@kleertjes.com!

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

 

 

Beeld: liefsvancindy.nl

Vertel 't ons 2 reacties

  1. Ik wilde graag die wikkel uitprinten van die pringelbus maar dat lukt niet geeft een fout melding

  2. Hi Talitha, wat vervelend dat de link niet werkt. Deze hebben we inmiddels vervangen voor een nieuwe. Veel succes! Lieve groet ^ team kleertjes.com

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.