Coronaproof je kids vermaken tijdens de kerstvakantie

door Tessa

De kids hebben kerstvakantie! En omdat dit iets eerder dan verwacht is, kan het best een uitdaging zijn om de kids drie weken lang te gaan vermaken. Want naast dat december al een spannende maand is door alle feestdagen, maken de huidige coronamaatregelen de uitdaging net nog wat groter. Waarschijnlijk ben je er ook geen grote voorstander van om je kids dag in dag uit achter een beeldscherm te zetten. Om dit te voorkomen, hebben wij de leukste activiteiten (coronaproof of voor in huis) op een rij gezet. Ideaal! Lees je mee?

Organiseer een speurtocht

Het kost wat tijd om te organiseren, maar je kinderen hebben gegarandeerd de grootste plezier: een speurtocht in het bos of een park! Bedenk opdrachten als: ‘Zoek de grootste tak die los ligt’ of ‘Wie vindt de meeste slakken’. Kortom genoeg mogelijkheden voor een gezellige middag!

Honden uitlaten

Hebben jullie geen hond en zijn de kids gek op dieren? Laat ze de honden van mensen uit de buurt uitlaten. Zo vermaken ze zich zelf, zijn ze vriendelijk voorde buurt én leren ze goed omgaan met dieren. In onze vorige blog lees je hoe kids veilig leren omgaan met honden.

Videobellen

Nu we niet meer bij mensen op bezoek kunnen, is videobellen dé manier om in contact te blijven met vrienden en familie. Ga een middagje videobellen met opa’s en oma’s, ooms en tantes en andere mensen die de kids al een tijd niet meer hebben gezien. Je zult merken hoe fijn ze het vinden om iedereen weer even te zien.

Picknicken in de woonkamer

Creëer een gezellig plekje in het huis en ga picknicken met het gezin. Maak voor dit gezellige moment de lekkerste recepten, bak koekjes en haal warme chocolademelk. Bestel eventueel iets bij jullie favoriete restaurant, zo support je ook meteen de locals in deze tijd. De kids zullen het geweldig vinden!

Kerstbomen ruimen

Dit is leuk voor de oudere kinderen en ze kunnen er wellicht ook nog een zakcentje mee verdienen. Na Oud & Nieuw vinden de meeste mensen het genoeg geweest met de kerstboom en kerstversiering. Het weekend na Oudejaarsavond is het ideale moment om langs de deuren te gaan om kerstbomen op te halen. Breng ze weg naar een inlever- of afvalpunt. Zo maken je kids zich nuttig en doen ze de buurt een groot plezier. Win-winsituatie!

Uitwaaien op het strand

Zorg voor een warme winterjas, regenlaarzen en een paar handschoenen. Want als je gaat uitwaaien op het strand is het koud met héél veel wind. Wellicht staat er nog ergens een kraampje met chocolademelk to go. Love it!

Filmmarathon

Met alle streamingsdiensten van tegenwoordig haal je de bioscoop gemakkelijk naar huis. Organiseer een filmmiddag met het gezin en kijk films die jullie kids hebben uitgekozen. Mochten jullie ook zo van kerstfilm houden, dan is het bekijken van dit lijstje zeker de moeite waard…

Bouw een hut

Verzamel dozen, dekens en kussen en laat de kids een hut bouwen. Zo hebben ze echt hun eigen plekje in huis waar ze lekker de hele dag kunnen spelen. Nog niet genoeg dozen in huis? Bij de supermarkt kan je ze vaak gratis meenemen. Met stiften en kleurpotloden maak je er een echte hut van met ramen, stenen en deuren.

Lachen maar!

Kleed je kids trendy aan en maak foto’s in huis. Schiet spontane kiekjes op momenten dat ze het niet doorhebben en natuurlijk mogen de gekke foto’s ook niet ontbreken tijdens deze echte fotoshoot. Naast dat je een leuke middag hebt, houdt je er ook mooie herinneringen aan over die je ook nog eens vastlegt. 3, 2, 1, say cheeeese!

Hoe vermaken jullie de kids tijdens de kerstvakantie? Laat het ons weten in de comments…

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Beeld: WE Fashion

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.