Coronaproof je kids vermaken tijdens de kerstvakantie

door Tessa

De kids hebben kerstvakantie! Heerlijk even bijkomen van lange dagen school en de spannende decembermaand vol met feestdagen. Met de huidige coronamaatregelen zal het best een uitdaging zijn om je kinderen te vermaken tijdens deze twee weken vrij. Als ouder wil je namelijk ook niet dat ze dag in dag uit achter een beeldscherm zitten. En juist om dit te voorkomen zetten wij de leukste activiteiten op een rij, die ook nog eens coronaproof zijn. Ideaal! Lees je mee?

Organiseer een speurtocht

Het kost wat tijd om te organiseren, maar je kinderen hebben gegarandeerd de grootste plezier! Een speurtocht in het bos, in het park of gewoon in de straat. Bedenk opdrachten als: ‘Zoek een spin en tel zijn poten’ of ‘Wie vindt de meeste slakken’. Mocht je toch liever het park of bos in gaan, dan kan je opdrachten bedenken als ‘Zoek de grootste tak die los ligt’. Kortom genoeg mogelijkheden voor een gezellige middag!

Honden uitlaten

Hebben jullie geen hond en zijn de kids gek op dieren? Laat ze de honden van mensen uit de buurt uitlaten. Zo vermaken ze zich zelf, zijn ze vriendelijke voor buurt én leren ze goed omgaan met dieren. In onze vorige blog lees je hoe kids veilig leren omgaan met honden.

Videobellen

Nu we niet meer bij mensen op bezoek kunnen is videobellen de manier om in contact te blijven met vrienden en familie. Ga een middagje videobellen met opa’s en oma’s, ooms en tantes en andere mensen die de kids al een tijd niet meer hebben gezien. Je zult merken hoe fijn ze het vinden om iedereen weer even te zien.

Picknicken in de woonkamer

Creëer een gezellig plekje in het huis en ga picknicken met het gezin. Maak voor dit gezellige moment de lekkerste recepten, bak koekjes en haal warme chocolademelk. Bestel eventueel iets bij jullie favoriete restaurant, zo support je ook meteen de locals in deze tijd. Ga met z’n allen op een kleed zitten en maak het grootste plezier met elkaar. De kids zullen het fantastisch vinden!

Kerstbomen ruimen

Dit is leuk voor de oudere kinderen en ze kunnen er wellicht ook nog een zakcentje mee verdienen. Na Oud & Nieuw vinden de meeste mensen het genoeg geweest met de kerstboom en kerstversiering. Het weekend na Oudejaarsavond is het ideale moment om langs de deuren te gaan om kerstbomen op te halen. Breng ze weg naar een inlever- of afvalpunt. Zo maken je kids zich nuttig, leren ze eventueel hoe ze om kunnen gaan met geld en doen ze de buurt een groot plezier. Win-winsituatie!

Uitwaaien op het strand

Zorg voor een warme winterjas, regenlaarzen en een paar handschoenen. Want als je gaat uitwaaien op het strand is het koud en heel veel wind. Wellicht staat er nog ergens een kraampje met chocolademelk to go. Love it!

Filmmarathon

Met alle streamingsdiensten van tegenwoordig haal je de bioscoop gemakkelijk naar huis. Organiseer een filmmiddag met het gezin en kijk films die jullie kids hebben uitgekozen. Mochten jullie ook zo van kerstfilm houden, dan is het bekijken van dit lijstje zeker de moeite waard…

Bouw een hut

Verzamel dozen, dekens en kussen en laat de kids een hut bouwen. Zo hebben ze echt hun eigen plekje in huis waar ze lekker de hele dag kunnen spelen. Nog niet genoeg dozen in huis? Bij de supermarkt kan je ze vaak gratis meenemen. Met stiften en kleurpotloden maak je er een echte hut van met ramen, stenen en deuren.

Lachen maar!

Kleed je kids trendy aan en maak foto’s in huis. Schiet spontane kiekjes op momenten dat ze het niet doorhebben en natuurlijk mogen de gekke foto’s ook niet ontbreken tijdens deze echte fotoshoot. Naast dat je een leuke middag hebt, houdt je er ook mooie herinneringen aan over die je ook nog eens vastlegt. 3, 2, 1, say cheeeese!

Hoe vermaken jullie de kids tijdens de kerstvakantie? Laat het ons weten in de comments…

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Beeld: Bergstein

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.