Daar gaat jouw kind, op naar de brugklas!

door Tessa

Gaat jouw kind naar de brugklas? Spannend! Nu beginnen ze toch écht wel groot te worden. Waarschijnlijk herinner je het moment dat ze voor het eerst naar de basisschool gingen nog als de dag van gisteren. Times flies. Tijd voor nieuwe mensen, nieuwe indrukken en natuurlijk een nieuwe school! Van school wisselen kan er misschien voor zorgen dat jouw kind heel zenuwachtig is en nachten wat minder goed slaapt, maar dat is helemaal nergens voor nodig. Met deze tips is jouw boy of girl goed voorbereid op die spannende dag en het eerste schooljaar. Lees je mee?

Welke spullen heeft mijn kind nodig?

Niks is fijner dan een goede voorbereiding. Begin daarom al een paar weken van tevoren met het aanschaffen van producten. Deze essentials mogen in ieder geval écht niet ontbreken voor jouw brugpieper:

  • Een schooltas: of het nou een rug- of schoudertas is, een goede schooltas is een must! Let bij het aanschaffen van een stevige tas vooral op de handvaten. Een gevulde schooltas kan namelijk al snel rond de 8 kg wegen, superbelangrijk dus om voor een tas van kwaliteit te gaan. Shop hier de leukste rugtassen en schoudertassen. Ga vooral voor een tas die lekker zit, jouw kind moet namelijk best wat spullen meenemen. Boeken, pennen, mappen, schriften…
  • Een agenda: in het eerste schooljaar zal de hoeveelheid huiswerk waarschijnlijk erg tegenvallen voor jouw kind. Waar het op de basisschool misschien alleen nog voor rekenen en spelling belangrijk was om alles bij te houden, komen er nu veel serieuze vakken bij zoals biologie en misschien wel Frans of Duits. Grote kans dat het niet meer lukt om ‘even uit je hoofd’ te zeggen welk huiswerk wanneer af moet zijn. Koop dus samen met jouw kind een agenda zodat alles goed onthouden kan worden. Psst niet vergeten het huiswerk dan ook echt op te schrijven he? 😉

Tip: bij het kopen van andere spullen, zoals een etui, een agenda of mappen is het belangrijk om niet al te zwarte artikelen te kiezen. Dit scheelt mee zeulen.

Wat kan ik thuis allemaal doen?

  • Een rustige plek: zorg voor een opgeruimde plek waar je kind rustig kan werken, zonder afgeleid te worden. Bijvoorbeeld om huiswerk te maken of te leren voor proefwerken en SO’s. Een SO is een schriftelijke overhoring.
  • Organiseren: zoek de boeken per vak uit en leg deze bij elkaar in handige opbergbakjes. Zo raakt jouw kind zijn of haar boeken nooit meer kwijt en worden altijd de juiste boeken meegenomen naar school.
  • Blijf praten: vraag na een lange schooldag naar jouw kind. Hoe was het op school? Wat heb je vandaag allemaal geleerd? Door in gesprek te gaan, kom je er vroeg genoeg achter of er problemen op school afspelen. Daarnaast is het ook gewoon fijn om de dag met elkaar te bespreken.

 Handige tips voor de brugklas:

  • Maak lunch de avond van tevoren, minder stress in de ochtend!
  • Koop schoolspullen al een tijdje van tevoren. Meestal krijg je in de zomervakantie een lijst met spullen die je nodig hebt.
  • Kies de outfit voor de volgende dag alvast in de avond. Dit scheelt niet alleen heel veel tijd in de ochtend, maar ook een hoop paniek. Nog op zoek naar een toffe outfit voor jouw boy of girl? Neem snel een kijkje tussen de collecties!
  • Vergeet de telefoon niet op te laden… Op school worden er namelijk vaak apps gebruikt, het is dus belangrijk dat je mobiel aanstaat. Ook handig om altijd bereikbaar te zijn.

Voorbereiding is dus heel belangrijk. Welke tip voor de eerste dag naar de brugklas mag absoluut niet ontbreken in dit lijstje? Laat het ons weten in de comments!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Beeld: TYGO & vito

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.