Dagelijkse quality-time met je kind

door Gastblogger

Tijd… Hoewel hij soms langzaam voorbij lijkt te gaan – bijvoorbeeld tijdens een tandartsbezoek – gaat hij meestal veel te snel. Quality-time met de kinderen is dan ook vaak een schaars goed. We hebben de leukste buitenuitjes en binnenuitjes al eens voor je op een rij gezet. Dit keer gingen we op zoek naar mogelijkheden om quality-time in te bouwen in jouw dagelijkse en/of weekend routine.

 Dagelijkse quality-time met je kindBoodschappen met bengels

Boodschappen… niet iedereens favoriete bezigheid. Neem jij je kinderen mee en rennen ze de hele winkel door? Daar kun je gebruik van maken. Geef hen een lijstje met afbeeldingen van dingen die je nodig hebt en die op hun hoogte staan. Vraagt wat voorbereiding, maar je kunt je lijstje natuurlijk bewaren en daarna onderling combineren tot nieuwe boodschappenlijstjes.

Koken met kinderen

Dagelijkse quality-time met je kindEten koken vinden veel mensen niet zo erg, maar het verzinnen ervan… Vind jij dit ook? Laat de kinderen dan een (vaste) dag in de week kiezen wat ze willen eten. En om te voorkomen dat ze alleen maar dingen kiezen die niet echt bijdragen aan een gezonde ontwikkeling kun je hen natuurlijk ook een deel, bijvoorbeeld de groente, te laten kiezen. Of pak het groter aan en kook samen met de kinderen, een dag in het weekend of bijvoorbeeld elke laatste zondag van de maand. Tip: er zijn heel veel leuke kookboeken met recepten die je samen met je kind kunt bereiden.

Poetsen met peuters

Dagelijkse quality-time met je kindOf met grotere kinderen. Poetsen en schoonmaken hebben, wellicht door de emmer met water, een intrigerende werking op kinderen. Natuurlijk kun je hen niet met gevaarlijke schoonmaakmiddelen laten werken, maar ze kunnen je wel ergens mee helpen. Het nadrogen van dingen die jij hebt afgenomen of dingen aan de kant zetten als jij er een doekje langs wilt. Er zijn trouwens huishoudelijke klusjes voor alle leeftijden, dat kun je hier lezen >
En wat dacht je van de auto wassen? En dan bedoelen we niet door de wasstraat, maar echt met een spons, een zeem en de tuinslang. Pas op: dit kan ineens een watergevecht worden.

Sporten met  je snotaap

Dagelijkse quality-time met je kindSporten, iets wat je wellicht vroeger vaker deed dan nu. Want: waar haal je de tijd vandaan? Sporten als bijvoorbeeld hardlopen of wandelen zijn prima geschikt om samen met je kind te doen. Hiervoor is het wel handig als kinderen kunnen fietsen en niet te snel afgeleid worden. Terwijl jij je rondje loopt, kan je kind met je meefietsen. Kies wel een afstand die haalbaar is voor jouw kind! Sommige sportscholen bieden bootcamps aan die je samen met je kind kunt doen, maar daar moet je wellicht even voor zoeken.

Misschien duren dingen wat langer als je ze samen doet, maar het kan ook dubbel zo leuk zijn. Welke dagelijkse dingen doe jij samen met je kind om een beetje extra qualitytime in te bouwen?

 

 

 

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.