Dit zegt de geboortedag over het karakter van je kind

door Gastblogger

De verjaardag van je kind is natuurlijk een hele bijzondere dag. Maar wist je dat de dag waarop je kind geboren is ook heel belangrijk is? De geboortedag kan je namelijk iets vertellen over het karakter van jouw little one. Dus heb je een typisch ambitieus dinsdagkind of een dromerig vrijdagskind?

Geboren op maandag

Maandagkinderen hebben een goed geheugen en een zachte stem, maar ze kunnen ook erg grillig zijn. Het zijn gevoelige kinderen die niet bang zijn om hun emoties te laten zien. Doordat ze in contact staan met hun gevoelens kunnen ze soms ook snel nerveus zijn. Maandag-mini-me’s houden van mensen en zijn graag bij vrienden en familie. Conflicten gaan ze het liefst uit de weg, wat soms lastig is door hun grillige karakter. Je kunt erop rekenen dat zijn de eerste is die het na een ruzie weer goed wil maken.

Geboren op dinsdag

Dinsdagkinderen hebben een grote wilskracht en veel energie. Ze zijn erg ambitieus, moedig, ongeduldig en soms een tikkie te fel. Een vechtersmentaliteit en een verlang om iets te presteren is deze kinderen ook niet vreemd. Een beetje tegenstrijdig, maar kinderen die op dinsdag geboren zijn hebben ook de neiging om zich te veel zorgen te maken. Zij moeten leren om zich te ontspannen en dingen soms ook gewoon los te laten. Dinsdagkinderen zijn impulsief en zeggen waar het op staat, maar ook erg gevoelig. Hierdoor kan het soms lastig zijn om met ze om te gaan.

Geboren op woensdag

Kids die in het midden van de werkweek geboren zijn, zijn erg nieuwsgierig. Heb je net een antwoord, dan hebben zij hun volgende vraag alweer gesteld. Ze kunnen soms wat ongeduldig zijn. Woensdagkinderen praten veel. Heel veel. Ze kletsen graag met anderen en wisselen het liefst ideeën uit. Ze kunnen wel wat lastig te volgen zijn, want hun gedachten gaan van de hak op de tak. Deze dromers hebben miljoenen ideeën, maar zijn erg precies als het op de uitvoering ervan aankomt.

Geboren op donderdag

Is jouw baby op een donderdag geboren? Deze kinderen weten altijd de spotlight te vinden. Ze zijn vaak populair en trekken de aandacht van anderen. Kinderen die op donderdag geboren zijn kunnen erg koppig zijn en hebben eigenlijk wel vaak een puntje van kritiek op de mensen in hun omgeving. Toch zijn ze ook ruimdenkend en kunnen ze andere meningen en standpunten respecteren.

Geboren op vrijdag

Baby’s die op een vrijdag het levenslicht zagen, zijn dol op alles wat met liefde, vrede en plezier te maken heeft. Deze creatieve duizendpoten zijn erg vrij, maar ook kritisch. Ze nemen niet snel iets voor waar aan. Een creatieveling met een kritische houding dus. Vrijdagkinderen blijven graag dicht bij hun emoties, waardoor ze op het gebied van de liefde erg gevoelig kunnen zijn. Beware of the first crush: oneindig veel hartjes als het goed gaat, bakken met tissues als het toch geen ware liefde blijkt te zijn.

Geboren op zaterdag

Rebelse perfectionisten worden op zaterdag geboren. Van hun schoolschriften tot hun outfit: alles is tot in de puntjes verzorgd. Zaterdagkinderen volgen graag hun eigen wil en laten zich niet afleiden door de mening van anderen. Het zijn betrouwbare kids die graag een kleine groep trouwe vrienden om zich heen opbouwen. Laat je overigens niet foppen door hun rebelse houding. Vaak vinden ze ergens echt iets van, maar soms zoeken ze de discussie gewoon expres op. Zonder tegenwind gaat de vlieger immers niet op…

Geboren op zondag

Is jouw kind op een zondag geboren? Dan doet hij het lekker rustig aan. No stress. Deze denkers kunnen uren doorbrengen in hun eigen (droom)wereld. Ze hechten veel waarde aan de meningen van anderen. Niet alleen de complimenten, maar ook de minder fijne feedback van anderen blijft bij hen lang hangen. Het zijn behulpzame, positieve kinderen die graag voor anderen klaar staan. Hoewel ze het lekker rustig aan doen, betekent dat niet dat ze over zich heen laten lopen. Ook kunnen ze een tikkie koppig zijn.

En? Klopt het voor jouw kind of voor jezelf? We lezen het graag in de comments!

Misschien vind je dit ook leuk:

 

Vertel 't ons 4 reacties

  1. Hier de moeder van een zondagskind… No stress in combinatie met koppig klinkt mij heel bekend in de oren. De rest is hij nog te jong voor om echt iets zinnigs over te kunnen zeggen! Behulpzaam en positief klinkt wel goed! 👍🏻 Heel leuk geschreven!

    1. Grappig om te lezen! Over een paar nog een jaar nog een keer checken. Wij zijn benieuwd!

  2. Heel treffend!! Een donderdag- en zaterdagkind. Beiden omschrijvingen kloppen nu al. De dames zijn 3 en 6 jaar oud.

    1. Wat leuk om te horen Mascha! Dankjewel voor je reactie!

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.