De leukste spelletjes voor Sinterklaasavond

door Tessa

Nog twee nachtjes slapen voordat het pakjesavond is. De dag waar kids al weken naar uit hebben gekeken. Want zijn ze lief geweest dit jaar? Vast wel! En heb jij als hulpsinterklaas alle cadeautjes en lekkernijen al in huis gehaald? Zoals we allemaal weten zal pakjesavond dit jaar anders dan anders verlopen. Een heerlijk avondje met hele families zit er niet in. De kids zal je in ieder geval niet horen klagen, nu ze meerdere avonden pakjes kunnen uitpakken. En om toch ook dit jaar een succes te maken van 5 december, hebben wij de leukste spelletjes voor jou op een rij gezet! Spelletjes met cadeautjes, bordspelletjes of kaartspellen, kortom: er is keus genoeg!

Voor deze spellen hoef je niet naar de winkel, want de vijf leukste Sinterklaasspelletjes voor pakjesavond kun je gewoon zelf maken. Ideaal! Je kunt ze in elkaar knutselen of een bestaand spel gebruiken. Veel speelplezier op het gezellige avondje!

Een tangram van Sinterklaas

Veel mensen zullen hier bekend mee zijn. Een tangram is een Chinees spel waarbij je met een aantal geometrische figuren een compleet figuur maakt. Als een soort puzzel, maar dan een stukje lastiger. Dit kun je makkelijk met een afbeelding van Sint en Piet doen. Pak een groot stuk karton, print een leuke foto uit van Sinterklaas en knip het karton in stukken. Hoe meer stukjes, hoe lastiger de tangram wordt. Gaan jullie de uitdaging aan?

Sinterklaas-erger-je-niet!

Het spel Mens erger je niet! kennen we allemaal. Maar op pakjesavond doen we dit in het Sinterklaas thema. Je speelt namelijk niet met pionnen, maar met lekkernijen. Bijvoorbeeld met pepernoten, schuimpjes of stukjes taaitaai. Sla jij de ‘pion’ van een ander om? Dan mag je lekkernij opeten!

Sinterklaas bingo

Bingo blijft altijd een favoriet. Maar voor de Sinterklaas bingo pakken we het net even wat anders aan. We doen het spel niet met balletjes, maar met kaartjes en pepernoten. Mmmm… Zoek een aantal plaatjes die passen binnen dit feest. Pakjes, Sinterklaas, Pieten, schuimpjes: het kan allemaal bij dit spel! Maak een bingokaart met een selectie van de afbeeldingen die je net hebt gekozen. Zorg ervoor dat alle kaartjes die je maakt niet hetzelfde zijn. Anders roept iedereen tegelijk bingo… Print alle afbeeldingen nogmaals, deze dienen als balletjes. Doe ze in een grote bak, of een jute zak om helemaal in de feeststemming te zijn, en pak telkens willekeurig een kaartje uit de bak. Staat het plaatje op jouw bingokaart? Dan mag je hier een pepernoot op leggen. De eerste die zijn kaartje vol heeft, heeft gewonnen. Wie roept er als eerste bingo?

Sinterklaas memory

Ongetwijfeld dat jullie nog ergens een oud memorie spel hebben liggen, maar mocht dit niet het geval zijn, dan is dit het ideale spel om zelf te maken. Zoek én verzamel een paar mooie afbeeldingen van het Sinterklaasfeest en zorg dat ze allemaal hetzelfde formaat krijgen. Print alle foto’s dubbel en knip de plaatjes netjes uit. Je kunt het spel nu al meteen spelen! Mocht je liever hebben dat de kaartjes wat steviger zijn, plak dan de afbeeldingen op de oude memoriekaartjes of op een stuk karton.

Dobbelspel met cadeautjes

Een van onze favorieten blijft het dobbelspel! En het voordeel hiervan, ook met een kleiner gezin kan dit spel hartikke leuk zijn. Koop allemaal drie cadeautjes van rond de 5-10 euro. Online zijn de spelregels gemakkelijk te vinden. Verder heb je alleen nog een paar dobbelstenen nodig. Zo is bijvoorbeeld het gooien van twee een cadeautje doorschuiven en cijfer vier wisselen van cadeautjes met diegene naast je. Wie pakt de meeste cadeautjes uit? Pssst, mocht je geen tijd hebben om nog last minute cadeautjes te kopen, kijk of je nog iets nieuws in je kast hebt liggen waar je toch niks meedoet of speel een van de spellen die hierboven staan!

Hoe vieren jullie dit jaar pakjesavond? Wij zijn benieuwd! Laat het ons weten in de comments…

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.