De drukke dagen voor kerst

door Wendy

It’s the most wonderful time of the year! Maar ook de drukste en meest stressvolle. Want de donkere dagen voor kerst worden volgepland met verplichtingen. Niet alleen thuis met familie en vrienden, ook op school wordt het ene na het andere feest gegeven. Hartstikke leuk en gezellig, maar het is wel flink wat extra werk voor de papa’s en mama’s.

Schoolpleintaferelen

Denk je dat je het rustig krijgt als jouw kind naar school gaat? Think again! Er komt heel wat op je af en je krijgt er taken bij. We kennen allemaal de schoolpleintaferelen van De Luizenmoeder en het komt (h)eerlijk dichtbij de waarheid. Op de school van mijn kinderen gaat het er veel minder heftig aan toe, maar de komende week komen jouw hulptaken net als die van mij waarschijnlijk wel tot een hoogtepunt.

Op z’n kerstbest

Bij mijn dochter in de klas zijn twee lieve klassenmoeders die veel op zich nemen. Ze versieren de klas, zamelen geld in en bedenken een cadeau als de juffen jarig zijn, zorgen dat de uitjes perfect geregeld zijn. Maar natuurlijk kunnen zij niet alles met zijn tweeën doen. En dus wordt er in de groepsapp vaak een beroep gedaan op de andere ouders. Als ik tijd heb om te helpen, doe ik het graag. Met twee kinderen – één op de peuterspeelzaal en één op de basisschool – val ik de komende week met mijn neus in de boter. Maandag ga ik helpen bij het kerstontbijt bij de peuters en donderdag ga ik ’s ochtends mee naar de kerk waar mijn dochter 4 zinnen mag voorlezen tijdens de kerstviering. Diezelfde avond neem ik mijn dochter weer op haar kerstbest mee naar het kerstdiner waar ik ook een gerechtje voor mag maken.

Wees er snel bij

Elke school pakt het kerstdiner anders aan. Waar de ene school voor frietjes, stokbrood en tomaatjes kiest, hebben ze op de andere school bloemkool, paprika’s en pommes duchesse op het menu staan. Zo’n twee weken voor de daadwerkelijke party hangt er een lijst in de klas met alle hapjes die nodig zijn. Zorg ervoor dat je er snel bij bent, zodat er nog genoeg keuze is en jij iets kan maken wat je leuk vindt. En no worries: op de lijst staan heus niet alleen maar lastige dingen. Op het menu bij mijn dochter in de klas staan bijvoorbeeld knakworstjes in bladerdeeg, gehaktballen, maar ook appelmoes, sandwiches, cupcakes en snacktomaatjes, gesneden plakjes komkommer en toetjes. Niet heel luxe dus. Maar wel lekker en ook heel belangrijk: veel gerechten zijn easy en dus ideaal als je weinig tijd hebt. Maar dan moet je jezelf dus wel op tijd inschrijven op de menulijst… 😉

Hoe druk ben jij deze dagen? Laat het ons weten in de comments…

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.