De glazen bol: DE babynamen van 2018

door Gastblogger

Wil je een hippe naam voor je nieuwe baby of liever helemaal wegblijven uit de namen top 10? Wij zijn op zoek gegaan naar de voorspellingen voor de babynamen van 2018!

Onze glazen bol is enigszins onderbouwd. hipDesign.nl analyseerde de babynamen die ouders op geboortekaartjes lieten drukken eind 2017 en combineerde deze met het namenzoekgedrag op Babyblog.nl. Wij zijn benieuwd of de voorspelling uitkomt.

Anna en Daan, de onbetwiste nummers 1 van 2017 moeten de gouden medaille dit jaar aan zich voorbij laten gaan. De verwachting is zelfs dat Anna helemaal uit de top 10 verdwijnt. Julia neemt de eerste plek over. Bij de jongens verdwijnt de naam Max uit de top 10. Daarentegen is de kans groot dat de naam Mees er vandoor gaat met de eerste plek. Ook Dex, Vince en Hugo doen goed hun best om een plek in de top 10 te veroveren. Dit zal in 2018 nog niet lukken, maar in 2019 zul je deze waarschijnlijk wel in het linkerrijtje vinden.

Here to stay

Nederlanders blijven gek op korte Nederlandse namen. Dit is zowel in de top 10 voor jongens als voor meisjes terug te zien. De trend waarbij de namen voor meiden eindigend op een -a gekozen worden door ouders blijft ook in 2018 bestaan.

Glazen bol: top 10 jongensnamen 2018

 1. Mees
 2. Noah
 3. Sem
 4. Daan
 5. Finn
 6. Bram
 7. Levi
 8. Jesse
 9. Luuk
 10. Julian

Glazen bol: top 10 meisjesnamen 2018

 1. Julia
 2. Mila
 3. Sophie
 4. Saar
 5. Liv
 6. Nova
 7. Emma
 8. Lauren
 9. Lynn
 10. Zoë

Wat vind jij van de babynamen van 2018? En houd jij rekening met de meestgekozen babynamen voor de keuze van jouw/jullie naam of helemaal niet? Als je naam mooi vindt, vind je hem mooi. Of hij nou in de top 10 staat of niet.  Let us know in the comments! 

Bron: Fammebaby.nl

Nog even verder lezen?

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.