De invloed van kleuren in een kinderkamer

door Gastblogger

Wist je dat kleuren in een kinderkamer op ieder kind weer een andere invloed hebben? De kleur kan heel bepalend zijn voor de sfeer in de kamer. Lichte kleuren werken doorgaans meer rustgevend en warme tinten creëren meer sfeer in de kamer. Maar hoe werken al deze kleuren nou precies? Wij leggen het je gráág uit!

Roze

Pink all-over! Bij roze denk je natuurlijk al gauw aan een meisjeskleur, maar dit kan ook prima voor boys. De kleur roze werkt namelijk kalmerend voor alle kinderen. Vooral leuk voor de wat jongere jongens misschien? 😉 Let’s try.

Rood

De kleur rood heeft twee kanten: het kan voor energie zorgen, maar de kleur wordt ook snel geassocieerd met een wat donkere kant… Bij sommige kinderen werkt het averechts en zorgt deze kleur voor agressiviteit. Wil.je.niet. Maar wie weet werkt het voor jouw mini juist wel goed en bevordert deze kleur het energievermogen!

Blauw

Vind jij een rustige sfeer in de kamer van je kindje belangrijk? Snappen we helemaal! De kleur blauw is hier erg geschikt voor, want deze schijnt voor een kalmerend effect te zorgen. Het zou zelfs de bloeddruk kunnen verlagen, interessant! Plus: als jouw mini snel last heeft van een driftbui, zorgt deze kleur zeker voor meer rust. 😊

Oranje

Communication is key! Al gaat dit met kids soms nog wat moeilijker. 😉 Maar de kleur blijkt perfect voor een betere communicatie tussen kinderen die samen spelen of dezelfde kamer delen. En niet alleen dat, de kleur zorgt ook voor meer zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Top!

Paars

De meningen over de paarse kleur zijn nogal verdeeld. Het kan twee kanten op: of het gaat goed ,of je mini raakt al snel overprikkeld door een paarse omgeving. Gaat het goed? Dan lijkt de kleur juist voor meer sympathie te zorgen. Cute!

Groen

“Het gras is groener aan de overkant…” Hoeft.helemaal.niet.: met een paar planten in de kinderkamer ben je er ook al! Dit is ook zéker een win-win voor het zuurstofgehalte van je kindje. Adem in en adem uit: de kleur groen zorgt voor een kalmerend effect en schijnt ook nog eens een positief effect te hebben op de leesvaardigheid. Op naar het tuincentrum!

 

Welke kleur is favoriet in jouw kinderkamer? Laat het ons weten in de comments.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.