De kids zijn moe, maar gelukkig: bijna kerstvakantie!

door Eva

Sinterklaas is weer het land uit, de kerstdagen zijn in aantocht én het einde van het jaar nadert. Kinderen worden prikkelbaar, hun lontje wordt steeds korter en de concentratie wordt minder. Maar gelukkig staat de kerstvakantie voor de deur! Want wat zijn jullie daar aan toe zeg… Even lekker niks en tijd voor elkaar! Herkenbaar? Die laatste weken voor de kerstvakantie vallen vaak zwaar voor de kids. Hoe kun je jouw kind helpen deze laatste weekjes door te komen? Wij geven je tips!

Relax

De kids raken vermoeid en voor een huilbui is niet veel meer nodig. Daarvoor hebben we maar één tip: RE-LAX! Zorg ervoor dat je de agenda van je gezin niet te vol plant en dat de kids, wanneer ze thuiskomen, niet te veel moeten. Laat ze lekker even hun gang gaan en doen waar zij zelf zin in hebben of plan een rustige activiteit: samen een filmpje kijken bijvoorbeeld.

Listen

Laat je kind rustig thuiskomen van zo’n drukke schooldag. Neem even lekker de tijd om samen wat te drinken en luister… zonder een vragenvuur te openen.

Kerst knutselen

Om alvast in de kerstsfeer te komen kun je lekker met je kleine gaan knutselen. Denk bijvoorbeeld aan een mooi kerststukje, een kerstkrans of een kerst trekpop. Heerlijk ontspannend en ook nog eens leuk!

Bake it till you make it

Ga lekker bakken! De meeste kleintjes vinden dat hartstikke leuk. Wat dacht je van een lekkere cake? Wil je het helemaal gezellig maken? Versier samen een peperkoek huisje.

Aftellen

Wat voor veel kinderen goed werkt is aftellen. Maak (samen) een aftelkalender, waarop zij precies kunnen zien hoe lang het nog duurt voordat het kerstvakantie is. Zo kunnen ze er écht naar uitkijken. Hoe leuk is het om iedere dag een kruisje te mogen zetten? En met een mooie stift, een glitterpen of coole stickers is dat natuurlijk nóg leuker.

Ook handig: neem de kerstvakantie mee in de kalender en geef daarop aan wat er iedere dag op de planning staat. Zo weten jouw kids precies waar ze aan toe zijn.

En dan… is het zover: kerstvakantie. Even lekker niks! Nu is het tijd om lekker te gaan genieten met het gezin en leuke dingen te gaan doen.

Heb je nog meer tips? Laat het ons weten in de comments.

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.