De leukste blotevoetenpaden in Nederland

door Lidian

Oh… wat is het toch fijn om met zomerse temperaturen in een korte broek, T-shirt en op slippers buiten rond te banjeren. Maar weet je wat nog lekkerder is? Om zonder slippers of schoenen buiten rond te lopen. En daar is maar één geschikte plek voor, namelijk… een blotevoetenpad! Of het nou mooi of wat minder mooi weer is, een blotevoetenpad bewandelen kan altijd! Maar wat is een blotevoetenpad eigenlijk? Op zo’n pad kan je een lange of korte wandeling maken zonder schoenen… dus geheel op blote voeten. Zo’n uitje is voor jong en oud een hele ervaring! Waarom? Een blotevoetenpad zorgt voor tintelende voeten, het is educatief én gezond. Het is een waar avontuur en je kan ook nog eens genieten van de prachtige natuur!

Tintelende voeten?

Jouw voeten gaan door water, gras, modder, over houtsnippers, stenen en nog veel meer verschillende ondergronden. Dat is dus een heuse ervaring voor je voeten, elke ondergrond geeft een andere sensatie. Je voeten gaan er van tintelen en jouw zintuigen worden aan alle kanten geprikkeld.

Educatief & gezond!

Waar je met je kind ook bent, er valt overal wel wat te leren. Dus ook bij een blotevoetenpad! Je kan jouw kind vertellen over de natuur, vertel bijvoorbeeld eens iets over de planten of dieren die jullie onderweg tegen komen. Vergeet je camera niet mee te nemen voor wat leuke kiekjes, en leg vast wat jouw kids onderweg zijn tegen gekomen. Wat ook erg fijn is aan zo’n pad dat het erg gezond is. Niet alleen is het gezond om in de buitenlucht te zijn, maar ook heeft het op blote voeten lopen een positieve werking op meerdere aspecten van het lichaam. Het stimuleert het hart, het bloedsomloop en het regelt de bloeddruk. Daarnaast is op blote voeten lopen goed voor de coördinatie, helpt het bij versteviging van de rugspieren en bevordert de darmwerking. Genoeg redenen dus om het eens uit te proberen! 😉

Benieuwd waar je de leukste blotevoetenpaden in Nederland kan vinden? Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet!

Dit zijn de 9 leukste

  1. Hof van Twello – Twello, Gelderland
  2. Blote Voeten Park Brunssum – Brunssum, Limburg
  3. Toon Kortooms Park – Deurne, Noord-Brabant
  4. Christoffelhoeve – Elsendorp, Noord-Brabant
  5. Gouwe voeten – Bovenkarspel, Noord-Holland
  6. Natuurkwartier – Nieuwegein, Utrecht
  7. Blotevoetenpad Brabantse wal – Bergen op zoom, Noord-Brabant
  8. Avonturenboerderij Molenwaard – Groot-Ammers, Zuid-Holland
  9. Blote voetenpad Boerderijrecreatie – Delfstrahuizen, Friesland

Check wel even voor de zekerheid de openingstijden en de precieze regels, deze kunnen namelijk verschillen in verband met het coronavirus.

Na afloop zullen jullie je herboren voelen! 😉

Welk blotevoetenpad gaan jullie uitproberen? Laat het ons weten in de comments!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.