De leukste blotevoetenpaden in Nederland

door Lidian

Oh… wat is het toch fijn om met zomerse temperaturen in een korte broek, T-shirt en op slippers buiten rond te banjeren. Maar weet je wat nog lekkerder is? Om zonder slippers of schoenen buiten rond te lopen. En de beste plek daarvoor is natuurlijk: een blotevoetenpad! Of het nou mooi of wat minder mooi weer is, een blotevoetenpad bewandelen kan altijd! Maar wat is een blotevoetenpad eigenlijk en waar vind je die? We hebben het voor je op een rijtje gezet!

Wat is een blotevoetenpad?

Op een blotevoetenpad kun je een lange of korte wandeling maken zonder schoenen… dus geheel op blote voeten. Zo’n uitje is voor jong en oud een hele ervaring! Waarom? Een blotevoetenpad zorgt voor tintelende voeten, het is educatief én gezond. Het is een waar avontuur voor het hele gezin én je geniet tegelijkertijd ook nog eens van al het moois dat de natuur je te bieden heeft.

Tintelende voeten?

Wanneer je over een blotevoetenpad wandelt, gaan jouw voeten door water, gras en modder, maar ook over houtsnippers, stenen en nog veel meer verschillende ondergronden. Dat is een heuse ervaring voor je voeten, elke ondergrond geeft een ander gevoel. Je voeten gaan er van tintelen en jouw zintuigen worden aan alle kanten geprikkeld. Laat die voetjes lekker vies worden, schoonmaken komt later wel weer. 😉

Educatief & gezond!

Waar je met je kind ook bent, er valt overal wel wat te leren. Dus ook bij een blotevoetenpad! Je kan jouw kind vertellen over de natuur, vertel bijvoorbeeld eens iets over de planten of dieren die jullie onderweg tegenkomen. Of verzin een zoekspelletje, waarmee je jouw kind stimuleert om om zich heen te kijken.

Erg fijn aan een blotevoetenpad is dat het erg gezond is. Niet alleen de buitenlucht, maar ook het lopen op blote voeten heeft een positieve werking op meerdere aspecten van het lichaam. Het stimuleert het hart, de bloedsomloop en het regelt de bloeddruk. Daarnaast is op blote voeten lopen goed voor de coördinatie, helpt het bij versteviging van de rugspieren en bevordert de darmwerking. Genoeg redenen dus om het eens uit te proberen! 😉

Gaan jullie ook samen op pad in de natuur? Wij hebben de leukste blotevoetenpaden in Nederland alvast voor je op een rijtje gezet:

Dit zijn de 9 leukste

 1. Hof van Twello – Twello, Gelderland
 2. Blote Voeten Park Brunssum – Brunssum, Limburg
 3. Toon Kortooms Park – Deurne, Noord-Brabant
 4. Christoffelhoeve – Elsendorp, Noord-Brabant
 5. Gouwe voeten – Bovenkarspel, Noord-Holland
 6. Natuurkwartier – Nieuwegein, Utrecht
 7. Blotevoetenpad Brabantse wal – Bergen op zoom, Noord-Brabant
 8. Avonturenboerderij Molenwaard – Groot-Ammers, Zuid-Holland
 9. Blote voetenpad Boerderijrecreatie – Delfstrahuizen, Friesland

Ben jij klaar om samen met je kind(eren) op avontuur te gaan?

Vertel 't ons 2 reacties

 1. Het leukste blote voetenpad is op Ameland bij het natuurmuseum

  1. Bedankt voor de tip Sam!

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.