De leukste kindvriendelijke festivals 2019

door Gastblogger

Oh yeah! Het is zomer! En ineens lijkt de Hollandse zomer toch stiekem wel een beetje op die van Zuid-Europa. Eerlijk: wij weten niet wat ons overkomt. De korte broeken worden weken achter elkaar gedragen en de zonnige dagen worden niet afgewisseld met heftige regen- en onweersbuien. Ideaal festivalweer! Wij zetten de leukste kindvriendelijke festivals van 2019 voor je op een rijtje!

De Parade in Utrecht en Amsterdam

  • Wanneer: 19 juli – 4 augustus (Utrecht) // 9 augustus – 25 augustus (Amsterdam)
  • Prijs: kids en tieners tot en met 17 jaar zijn gratis. Het eerste uur dat het terrein open is, kun je ook als volwassene gratis naar binnen. Hierna betaal je € 7,50 entree. Toegangsprijzen voor voorstellingen en attracties kosten tussen de 2 en 10 euro. Live-bands in Hotel Vile en Cafe Correct/Katrina zijn gratis.
  • Website: deparade.nl 

Oeeeeh ‘De Parade’. Hier vind je theater-, dans-, mime- en muziekvoorstellingen voor het hele gezin in mooie theatertenten. Iedere dag zijn er andere voorstellingen te bewonderen. Fijn voor de spanningsboog van je kids – en jezelf – de voorstellingen duren ongeveer een half uurtje, zodat iedereen zijn aandacht erbij kan houden. Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag ook een Kinderparade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops speciaal voor kids. We like!

Bron: De Parade @Erick Fecken

Zomerparkfeest in Venlo

Het Zomerparkfeest is een van de grootste Nederlandse cultuurfestivals. Hier vind je meer dan 100 acts verdeeld over 4 dagen, hiervan is een groot deel muziek – maar er zijn ook voorstellingen op het gebied van dans, theater, mode, film, literatuur, beeldende kunst en wetenschap. Eigenlijk zit er voor iedereen wel iets leuks tussen. Nieuwsgierig wat er voor de kids te doen is? Check dan het programma op de categorie ‘kids’  en vergeet ook zeker de picknickmiddag niet in je agenda te zetten.  Veel plezier!

Zomerfeest Venlo Foto van Pam van den Broek

Tuckerville in Enschede

  • Wanneer: 7 september
  • Prijs: kinderticket € 17,50, volwassenen € 55
  • Website: Tuckerville.nl

Iedereen die de namen als James Morrison, Ilse de Lange en BLØF nog niets zegt, kan zich uitleven bij de mini-playbackshow, de schmink- en verkleedhoek of met een speurtocht. Met gave muzikale acts en een kidsplayground is Tuckerville een feest voor grote en kleine mensen.

Tuckerville 2018

Theaterfestival Spoffin in Amersfoort

  • Wanneer: 23 -25 augustus
  • Prijs: de meeste voorstellingen zijn gratis
  • Website: Spoffin.nl

De hele stad verandert dit weekend is een groot openluchttheater. Van dans- tot circusartiest en van beeldende kunst tot muziekvoorstelling: tijdens dit straattheaterfestival kunnen jij en de kids je ogen uitkijken. Op de website kun je zien wat er wanneer te zien is. Scoor een plekje vooraan op het terras en geniet!

Cink Cink Cirk speelt Dukto Foto van © Mikuláš Hrdlička

 

Welk festival ontbreekt er volgens jou op dit lijstje en moeten we echt meenemen? Of heb je nog tips voor de festivals die er al wel opstaan? Laat het ons weten in de comments!

Misschien vind je ook leuk?

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.