Dé leukste manieren om te vertellen dat je zwanger bent

door Lidian

De één is er heel lang mee bezig en de ander is het binnen no-time. We hebben het natuurlijk over zwanger zijn.

De dag is nog maar net begonnen, je staat op voelt een walm van misselijkheid over je heen komen. Je rent naar de pot en gooit al je inhoud – voor wat nog in je maag zit – eruit. Jouw vriend waarmee je ondertussen een aantal jaar samen bent, is al om half 7 ’s ochtends de deur uitgegaan naar zijn werk. Ondertussen is het een uurtje of 8 en jij moet om half 9 de deur uit. Je springt snel onder de douche, springt eruit, föhnt je haren, smeert snel wat make-up op en poetst je tanden extra goed. Je kijkt jezelf aan in de spiegel en je zegt nog even hard tegen jezelf dat je niet moet miepen en dat je gewoon naar je werk moet gaan. Je stapt op de fiets vol goede moed, je bent nog geen 5 minuten onderweg en je voelt de misselijkheid weer opkomen. Oké, toch maar terug naar huis dan en jezelf ziek melden… Je zit op de bank en begint terug te rekenen, wanneer was je eigenlijk voor het laatst ongesteld? Hmmm… Nee, het zal toch niet. ? Je haalt en test of drie bij de dichtstbijzijnde drogisterij. En jahoor! De test zegt toch echt wat anders, je bent zwanger! Een gevoel van blijdschap stroomt door je heen en het liefst wil je het gelijk aan iedereen vertellen.

Maar hoe vertel je zoiets ‘groots’ als zwanger zijn aan de mensen die je lief hebt? Wij hebben de leukste manieren om te vertellen dat je zwanger bent op een rijtje gezet!

1. Christmas time

Kerst is een moment waarbij je tijd doorbrengt met de mensen waarvan je houdt. Of dit nou je vrienden of familie zijn, vertel de mensen waarom je geeft via een kerstbal dat jullie een kindje krijgen! Een mooi moment om te laten weten dat het gezin uitgebreid wordt, want JA JE BENT ZWANGER! Zo’n leuke gepersonaliseerde kerstbal maak je hier!

2. Dinner party

Organiseer een etentje met vrienden en/of familie. Het moment dat je het eten uit serveert zorg je dat er een foto van de echo of een item wat de baby symboliseert onder een cloche (stolp) ligt. Hoe leuk?! Laat iedereen die aanwezig is de cloche tegelijk optillen, zo ontvangen zij allemaal tegelijk het leuke babynieuws! ? Een andere originele manier om te laten weten dat je zwanger bent, is om tijdens een dinner party servetten te laten bedrukken en deze op de borden te presenteren.

3. Proeverij

De persoon of personen waaraan je wilt vertellen dat je zwanger bent nodig je uit voor een proeverij. Geblinddoekt moet de persoon allerlei hapjes proeven en raden wat het is. Zo kan je beschuit met muisjes laten proeven of babyvoeding. Verrassing!

4. Jarig? Verrassing, ik ben zwanger!

Happy birthday to you! Het is jouw verjaardag én dus hoog tijd om de slingers en ballonnen uit de kast te trekken. Dit keer versier je jouw woonkamer niet met ‘normale’ versiering, maar hang je de leukste ‘I’m pregnant’-slingers op! Je gasten worden direct bij binnenkomst verrast.

5. Say cheese!

Ben je met een grote groep mensen? Maak een groepsfoto en zorg dat jij in het midden staat. Wanneer de foto gemaakt wordt roep je ‘Say cheese, say ik ben zwanger!’.

6. Op het werk vertellen dat je zwanger bent

Wil je graag jouw zwangerschap bekend maken op het werk? Laat weten dat je tijdens het ochtendpraatje ook graag nog even wat wil vertellen over iets wat je hebt uitgezocht m.b.t. jouw functie. Zit je bijvoorbeeld op de marketing afdeling? Maak een Powerpoint met een aantal dia’s waarin je de resultaten van een vraag die je op Insta-stories hebt gedeeld laat zien. Laat bijvoorbeeld zien hoeveel mensen ‘JA’ hebben gestemd op de vraag ‘Wil je op (uitgerekende datum) meer posts zien over newborns?’, waarbij natuurlijk de volle 100% op ‘JA’ heeft geklikt.

7. Donuts!

Heb je meer kids thuis zitten? Koop een doos donuts en schrijf in de binnenkant van de doos met een zwarte stift: ‘Eten jullie mee? Mama wil niet de enige zijn met een dikke buik!’. Surprise, jullie krijgen een broertje of zusje erbij.

8. Ready. Set. Go!

Geef je een feestje? Zorg dat iedereen buiten verzamelt en laat met een rookpoeder kanon of een confetti kanon weten dat jullie een wondertje verwachten! Een rookpoeder kanon geeft een magisch effect, wie wil dat nou niet?! Je koopt ze hier.

9. Funny photo

Maak samen met jouw partner een grappige foto. Druk de foto vervolgens af op een kaart waarbij vermeld staat dat jullie een kindje verwachten.

10. Grote broer of zus?

Koop een kledingstuk waarop staat dat jouw kind een grote broer of een grote zus wordt en trek hem dit aan wanneer jullie naar een familiefeestje gaan. Of maak een schattige foto samen met jouw kind(eren) dat zij een grote broer/zus worden.

11. Opa & oma overlevingspakket

Stel een overlevingspakket op voor jullie ouders waarop staat  ‘Opa & oma overlevingspakket’. Wedden dat zij dit écht niet aan zagen komen?! Laat die tranen van blijdschap maar komen.

12. Een hele dikke knuffel speciaal voor jou!

Het is tijd om het goede nieuws aan jullie ouders te vertellen. Vieren jullie kerst samen? Geef een knuffel cadeau en personaliseer deze door middel van een eigen tekst in te spreken. Zodra de knuffel wordt uitgepakt en jullie ouders op de button drukken en het hoge woord uit de knuffel komt, zullen ze vast enorm verrast en blij reageren! Natuurlijk kan je dit ook doen in de vorm van een ander cadeautje, bijvoorbeeld een wenskaart met eigen ingesproken video.

Geniet van jullie kleine wondertje, zoiets is enorm bijzonder en hoe je het gaat vertellen aan anderen is helemaal aan hoe jullie dat willen doen.

Heb jij zelf nog leuke ideeën over hoe je bekend kan maken dat je zwanger bent? Laat het ons weten in de comments! 

Ook zwanger? Misschien is dit dan ook wat voor jou.

Reageer

Jouw e-mail wordt niet zichtbaar gemaakt op de website,
velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.